Profesor botoșănean, după negocierile dintre sindicate și membrii Guvernului: Să vă fie rușine, ați făcut, prin aceste propuneri, niște asistați social din profesorii voștri!

Un profesor botoșănean a avut o reacție dură după negocierile dintre sindicate și membrii Guvernului. Daniel Botezatu nu vede cu ochi buni propunerile Guvernului pentru a stopa greva din învățământ.

El susține că „iarăși ne aruncă ciosvârte, ca la milogii de la colț de stradă, vouchere pentru formarea profesională, ceva ce exista cândva, 100 de euro pe atunci, un alt drept pierdut între timp. Dar dacă eu, profesor, mi-am procurat, pe speze proprii, literatura de profil necesară, pe ce să mai dau banii de pe voucher? Propunerea mi se pare o frecție la picior de lemn, în epoca în care internetul ne oferă atâtea posibilități de a ne completa lecturile necesare”.

Şcolile rămân închise şi astăzi. Sindicatele susțin că, cel mai probabil, greva va continua, dar un răspuns va fi dat joi după consultarea tuturor sindicatelor din Educație. Guvernul a oferit miercuri seara, în cadrul discuțiilor cu sindicaliștii din Educație, aflați în grevă, carduri în valoare de 2.500 de lei, sumă acordată în două tranșe. Cadrul didactic spune că printre miniștrii negociatori există persoane care au dat bacalaureatul la ani distanță de finalizarea studiilor liceale.

Nu am avut speranțe de la tandemul Ciucă-Ciolacu, am înțeles că …ăăăăăăăăăăăăă nici nu a fost la întâlnire. De la celălalt, Ciolacu, ce să spun? Caută să se spele pe mâini, iar asta asta face înseamnă că le are murdare, precum Pilat din Pont. Nici nu-l dă inteligența afară din casă, cei doi vor fi cei mai puțin titrați intelectual premieri ai României, cu excepția Vioricăi Dăncilă, ca să se respecte proporția de gen. La plăcinte înainte, la război înapoi! Ce să mai spun de președintele Iohannes? Profesor, deși nu mai activează în domeniu de peste un deceniu? Reacția cea mai elocventă e a soției sale, care sparge greva și ține ore online. E cel mai bun exemplu de „solidarizare” cu greva profesorilor, nu are bani săraca pentru controversatele ținute cu care se afișează.. Tuturor membrilor guvernului și președintelui, incluzând-o pe a sa consoartă (apropo, câte ore neefectuate, grevă nedeclarată, are ca însoțitoare a lui Mister One prin turneele prezidențiale?) le dau nota Zero la Purtare. Să mai spun că printre miniștrii negociatori există persoane care au dat bacalaureatul la ani distanță de finalizarea studiilor liceale? Să vă fie rușine, ați făcut, prin aceste propuneri, niște asistați social din profesorii voștri! Ca o sugestie: introduceți programul Rabla pentru aceste vouchere și vom avea mai multă hârtie igienică în școli”, spune, pe pagina sa de socializare, Daniel Botezatu.

Mărturia unei învățătoare din Botoșani aflată în grevă. „Nu e vorba numai despre bani, este despre umilința la care am fost supuși progresiv”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *