Comuna din judeţul Botoşani care investeşte peste 8 milioane de lei în drumuri

O comună din judeţul Botoşani investeşte peste opt milioane de lei în modernizarea drumurilor de interes local. Este vorba de comuna Mihăileni, care a anunţat că în maxim un an va turna beton asfaltic pe nu mai puţin de 5,9 kilometri de drumuri comunale şi săteşti.

Primăria Mihăileni a lansat liictaţia publică pentru desemnarea firmei sau firmelor carec vor face proiectarea și execuția lucrărilor de modernizare a drumurilor.

Structura rutieră proiectată

● strat de uzură din beton asfaltic BAPC16- 4 cm

● strat de legătură BADPC22,4- 6 cm

● strat de bază din macadam ordinar -15 cm

● strat de fundație din balast 25 cm

● strat de formă din pietruirea existentă completată cu un strat de balast în grosime de 10 cm.

„Înainte de realizarea structurii rutiere se vor executa lucrări de terasamente (săpături și umpluturi pentru aducerea la cotă a patului drumurilor) și lucrări pregătitoare (scarificarea, reprofilarea și cilindrarea pietruirii existente). Acostamentele se vor executa din balast de 10 cm grosime, cu o panta de 4% spre șanțuri. Pe sectoarele cu șanțuri sau rigole betonate acostamentele se vor executa din beton C30/37 de 10 cm grosime„, susţin reprezentanţii Primăriei Mihăileni.

Valoarea totala estimată a lucrărilor este de 8.178.950,95 lei, bani care sunt asiguraţi prin Programul Naţional de Investiţii Anghel Saligny.

O firmă din Botoșani își construiește fabrică de nutrețuri şi fermă de reproducţie porci

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *