FOTO Tânăra din Botoșani care a luat calea artei la 13 ani și a stat 10 ani în India. „O experiență de viață unică”

Diana Marchiș este o botoșăneancă care a reușit să se facă cunoscută în lumea artiștilor folosind abstracționismul ca si mijloc de exprimare plastică. Provine dintr-o familie frumoasă din Horodiștea, județul Botoșani.  La vârsta de 13 ani a urmat calea artei plecând spre oraș, la Liceul de arte plastice Ștefan Luchian.

„De mic copil m-au fascinant culorile, desenam și pictam fără încetare, aproape pe orice suprafața, spre uimirea părinților mei care nu puteau înțelege de unde provine această înclinație. Au acceptat ideea ca nu este cale de întoarcere si ca este tot ce îmi doresc sa fac pe viitor, chiar dacă asta presupunea despărțirea de ei de la o vârsta fragedă. Au urmat câțiva ani de stagnare artistica după terminarea liceului, luând decizia mutării în Cluj-Napoca în căutarea a mai multor oportunități, din care mai târziu să îmi pot susține afinitatea pentru creație … a face arta presupune a avea o situație materială buna, timpul este foarte prețios și nu in ultimul rând,  pacea interioară, imposibil de atins în acele vremuri. Visul meu de a picta nu se stinsese, a fost mereu un foc viu și pătrunzător în ființa mea, știam că mă voi întoarce la culoare, într-o zi”, a povestit botoșăneanca pentru Agenția de Presă Culturală și Sportivă.

În anul 2011, viața sa s-a schimbat radical. Destinul a făcut ca India, o țara atât de îndepărtată sa îi devină o a doua casa timp de 10 ani, ani în care a realizat aproape tot ce și-am propus din punct de vedere artistic.

„India a fost o binecuvântare în tot parcursul meu ca om, dar mai ales ca spirit! O experiență de viața unică fără de care mi-ar fi fost foarte greu să izbutesc în artă”, povestește, pentru sursa citată, Diana.

În 2022 s-a întors în România și și-a împlinit un vis: acela de a avea propriul atelier de pictură acasă.

Îmi propun să expun cât de mult posibil, să îmi extind domeniul de activitate artistică și mai presus de toate să le ofer oamenilor o fărâma din ideologia mea existențială transpusă pe pânză cu ajutorul culorilor sau a texturilor atent studiate deja de ani de zile”, mai spune Diana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *