O importantă bancă din România majorează comisioanele pentru clienții „bolnavi” de jocuri de noroc

O importantă bancă din România majorează comisioanele pentru clienții „bolnavi” de jocuri de noroc. Este vorba de Banca Comercială Română (BCR), care și-a notificat clienții că începând de duminică va majora comisionul pentru cei are plătesc cu cardul la societățile care practică jocuri de noroc.

Începând cu data de 27.07.2023 se va aplica un comision de 1,9% din valoarea tranzacţiilor efectuate cu cardul la comercianţii de tip jocuri de noroc, pentru plăţile online şi la POS”, se arată în notificarea transmisă clienților BCR.

Se încearcă scoaterea de pe piață a jocurilor de noroc

Parlamentarii PSD vor să scoată la periferia localităților sălile de jocuri de noroc – cu excepția agențiilor LOTO – și au depus în acest sens un proiect de lege la Senat. Proiectul prevede închiderea tuturor operatorilor din acest segment aflați în interiorul localităților.

Proiectul de lege este semnat de 88 de parlamentari PSD și vizează modificarea OUG 77/2009 privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc.

  • „Știu că o astfel de inițiativă va naște mari controverse, dar cred că este necesară în perspectiva luptei cu dependența față de jocurile de noroc.
  • Fenomenul a luat o amploare îngrijorătoare, mai ales în rândul tinerilor, aceștia dezvoltând o adicție extrem de periculoasă.
  • Sute de mii de oameni suferă de pe urma acestui flagel, mai ales că spațiile în care se poate juca se află la tot pasul.
  • Experiența altor state europene ne arată că localizarea sălilor de joc în afara localităților scade numărul jucătorilor, iar prin modificările aduse acestei legi luăm și o măsură de prevenire a dependenței față de jocurile de noroc”, susține Alfred Simonis, într-un mesaj postat pe Facebook și intitulat „Stop jocurilor de noroc!”.

Principalele prevederi ale proeiectului de lege:

  • „sălile de jocuri de noroc pot funcționa „la cel mult 50 de metri de limita teritorială a orașului/municipiului ori a comunei, inclusiv a municipiului București”.
  • dețin avizul de amplasament eliberat de consiliul local. Conținutul avizului și procedura de obținere se stabilesc prin nnormele metodologice de aplicare a prezentei legi
  • spațiul propus nu este situat la mai puțin de 300 de m de un așezământ de învățământ, inclusiv campusurile aferente acestuia, un așezământ de cultură, artă, sănătate, cu caracter social, de culte religioase și altele asemenea sau în incinta acestora
  • se interzice desfășurarea de jocuri de noroc în spații care din cauza amplasării ar conduce la obstrucționarea traficului sau la limitarea liberului acces către alte locații de interes (intrări în imobile, pasaje pietonale, spații ale mijloacelor de transport în comun)
  • în localitățile cu mai puțin de 5.000 de locuitori nu se poate acorda autorizație de exploatere a jocurilor de noroc.
  • (…) nu se aplică spațiilor în care se desfășoară jocuri loto tradiționale și la distanță, noroc, noroc plus și super noroc, expres și lozuri”.

Investiție privată! Clădire de birouri, cu cabinete medicale și locuință de serviciu lângă Tribunalul Botoșani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *