Un botoșănean traficant de persoane a scăpat de pușcărie. El făcea parte din aceeași rețea cu fiul unui polițist

prostitutie pe baniUn bărbat din Botoșani, traficant de persoane, a scăpat de pușcărie. El a fost condamnat la doi ani de închisoare, dar pedeapsa i-a fost dată cu suspendare. Este vorba despre Dumitru Nemțuc, care a fost condamnat de Judecătoria Botoșani pentru trafic de minori, în urmă cu câteva zile. Decizia nu este însă definitivă. 

Botoșăneanul făcea parte dintr-o rețea care se ocupa cu traficul de persoane. Fetele erau ademenite cu promisiuni că vor obține locuri de muncă în străinătate, iar când ajungeau acolo erau puse să se prostitueze.

Dumitru Nemțuc făcea parte din aceeași rețea cu fiul unui polițist din județul Botoșani. Lucian Listar, de 23 de ani fiul lui Ioan Listar, ce a fost şef de post în Hlipiceni primise deja o pedeaspă de trei ani de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de şase ani. Judecătorii au mai dispus confiscarea sumei de 500 de euro de la acesta.

În acelaşi dosar a mai fost condamnat şi Siliviu Asândoiaie, un bărbat din Câmpulung Moldovenesc, la doi ani de închisoare cu suspendare şi patru ani termen de încercare. Al treilea inculpat, Florin Ungureanu, a primit o pedeapsă de doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare.

Ancheta a început după o acţiune a poliţiştilor şi procurorilor DIICOT în judeţele Botoşani şi Suceava. În cadrul raziilor a fost descoperită o tânără de 14 ani, ce era obligată să se prostitueze la o pensiune din comuna Vama, judeţul Suceava. În urma extinderii cercetărilor s-a stabilit că cei trei au obligat mai multe minore să facă acelaşi lucru.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *