Decizie a procurorilor în cazul medicului din Botoșani acuzat că ar fi obținut ilegal bani de la Casa de Asigurări de Sănătate

Medicul de familie din județul Botoșani care a fost acuzat că ar fi obținut ilegal bani de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate nu ajunge după gratii. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani au decis să nu propună arestarea preventivă a medicului din comuna Mitoc, ci să instituie față de acesta măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Ionuț Smicală este acuzat de săvârșirea infracțiunii de obținere ilegală de fonduri.

100.000 de euro găsiți la percheziții

Polițiștii au făcut, joi, percheziții acasă la medic, dar și la cabinetul medical. În locuința acestuia, dar și în celelalte locații deținute de el, au fost găsite peste 100.000 de euro.

„În cadrul activităților desfășurate, la locațiile vizate au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor, mai multe mijloace de probă, printre care înscrisuri medicale și de evidență contabilă, precum și peste 100.000 de euro. Din probatoriul administrat, până în acest moment, a reieșit faptul că în cursul anului 2020, bărbatul bănuit de comiterea faptei, a solicitat spre decontare servicii medicale care nu au fost prestate în mod real, prejudiciul estimat fiind de peste 150.000 de lei”, precizează Nenișcu.

Suma identificată la locațiile percheziționate a fost indisponibilizată în vederea acoperirii prejudiciului cauzat prin activitatea infracțională. Bărbatul urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

 

El este medicul din Botoșani vizat de perchezițiile polițiștilor. În locuința sa au fost găsiți peste 100.000 de euro!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *