O nouă actriță în trupa Teatrului „Mihai Eminescu”. „Botoșani reprezintă pentru mine, poate, șansa de a-mi recunoaște originile”

Actrița Oana Tudoran se alătură trupei Teatrului „Mihai Eminescu” Botoșani.  Oana Tudoran a absolvit studiile de licență în Artele Spectacolului la Universitatea de Vest din Timișoara, masterul în Arta actorului din cadrul Universității de Arte din Târgu Mureș și în prezent este studentă la specializarea regie de teatru, în cadrul Universității de Arte din Târgu Mureș.

A obținut Marele Trofeu Ștefan Iordache la festivalul cu același nume în 2022 și a participat la numeroase festivaluri de teatru, precum: FITS (Sibiu), FNT (București), Festivalul Internațional de Teatru Turda, Start Arad, Brașov, la finala Galei Hop, în 2021 și la Balul Vienez de la Timișoara, iar de 2 ori consecutiv, a obținut premiul I, în liceu, la Olimpiada Națională de Arta Actorului.

A jucat pe scena Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Timișoara, Teatrului Național „Liviu Rebreanu” din Târgu Mureș, Teatrului Evreiesc de Stat din București și în numeroase spații independente din țară.

„Botoșani reprezintă pentru mine, poate, șansa de a-mi recunoaște originile, fiindcă bunicul meu din partea mamei s-a născut la Joldești, un sat de lângă Botoșani. A murit când eu aveam doar doi ani și îl cunosc doar din poveștile mamei și ale bunicii, nu mi-l amintesc deloc. Datorită acestui concurs, simt că sunt mai aproape de rădăcini. Știu că Nicolae Iorga a stat o perioadă cu mama acestuia într-o casă modestă, dar frumoasă, în acest oraș și că multe din scrierile sale au luat naștere pe biroul din odaia acestei case. Mama lui Eminescu s-a născut tot în Joldești, ca bunicul meu, iar acum, o școală îi poartă numele: Școala Gimnazială „Raluca Iurașcu” Joldești, județul Botoșani. Am multe de oferit, atât ca actriță, cât și ca om și sunt bucuroasă că, după atâta zbucium și îndârjire, pot să fiu actriță cu acte în regulă, cum se zice. Îmi doresc să mă dezvolt și să devin mai bună, să-mi recapăt încrederea în mine, să am mai mult curaj și poate împreună cu Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani, să ieșim împreună din “renovare”, către public, la lumină.”, spune actrița.

Fiul ministrului Muncii, Marius Budăi, nu calcă pe urmele tatălui. Denis face performanță în cu totul alt domeniu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *