Fiul ministrului Muncii, Marius Budăi, nu calcă pe urmele tatălui. Denis face performanță în cu totul alt domeniu

Fiul ministrului Muncii, Marius Budăi, nu îi calcă pe urme tatălui său. Denis face performanță într-un domeniu complet diferit față de cel ales de părintele său. Denis Budăi, în vârstă de 22 de ani, este student la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale” (UNATC) din București.

Absolvent al Școlii nr. 6 din Botoșani și al Colegiului Național „A.T. Laurian”, Denis este pasionat de actorie încă din lideu și a început încă din acea perioadă să cocheteze cu acest domeniu. Acum este în anul III la UNATC.

Caravana UNATC la Botoșani

Denis Budăi poate fi văzut vineri, la Botoșani, la Casa Tineretului, în spectacolul „Absolut pierdut”, o adaptare după Camil Petrescu.

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale” (UNATC) din București împreună cu Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani, vă invită, vineri, la teatru, cu intrare gratuită. Vă puteți astfel bucura de două spectacole de teatru pur românești. Este vorba despre spumoasa comedie „D`ale carnavalului” de Ion Luca Caragiale și spectacolul de dramă „Absolut Pierdut”, adaptare după Camil Petrescu și plecând de la piesele de teatru „Jocul ielelor” și „Suflete tari”.

Spectacolele vor avea loc, vineri, 19 mai, la Casa Tineretului. „D’ale Carnavalului” va fi jucat la ora 19:00, iar „Absolut pierdut” la ora 13:00.

Pentru rezervări, dă click aici!

„Absolutul Pierdut” – spectacol de dramă, adaptare după Camil Petrescu

Pornind de la piesele de teatru „Jocul ielelor” și „Suflete tari”, povestea „Absolutului pierdut” îmbină dorința de instaurare a justiției absolute ca formă supremă de organizare a societății, respectiv descoperirea iubirii absolute în care nimic din ce e omenesc nu ar mai putea avea loc.

„E deosebirea de la trăire la conștiință. Adică totul… drama. Câtă luciditate atâta existență și deci atâta dramă”, spune Camil Petrescu și plasează personajele sale la extremele existenței umane: între rațiune și simțire, între idee și trăire, între idealitate și realitate, creionând astfel un spațiu și un timp al dramei absolute.

Absolutul pierdut este o creație scenică ce se adresează spectatorului de azi nu doar prin faptul că pune în dezbatere preocupări și trăiri general umane, ci și prin modul interactiv în care e construit: spectatorul este invitat să opteze direcția de desfășurare a acțiunii. Astfel, după partea întâi, în care sunt prezentate toate personajele și problemele lor majore, la pauză, prin scanarea unui Cod QR spectatorii vor alege ce doresc să vadă în partea a doua: căutarea dreptății absolute (Jocul ielelor) sau căutarea iubirii absolute (Suflete tari).

Durata spectacolului este de 2 ore. Din distribuția spectacolului fac parte actorii Eduard Chimac, Ana Boeru, Mihnea Cârjan, Mihnea Chelu, Alexia Caras, Ionuț Niculae, Vlad Crudu, Ana Avram, Fabian Ciobanu, Denid Budăi, Bianca Archip și Ciprian Chiujdea.

„D’ale Carnavalului” – spectacol de comedie, de Ion Luca Caragiale

Anul 1885? Nu, neică, am spune că este despre actualitate.

Nenea Iancu ocupă loc în primul rând din timpuri vechi și până în timpurile noastre.

Căci D’ale Carnavalului este universul atât de personal al ființei naționale, încât nu va pieri niciodată. Umorul lui nestăvilit, vorba care stârnește hohote de râs și situațiile care încurcă și descurcă eroi și eroine de mahala, fac din Caragiale un prieten prețios. E acel creator de frumos la care ne întoarcem mereu fără să simțim în vreun fel diferența de vârstă care crește de la an de an.

Madamele și domnii lui Caragiale, Miticii și Bibicii, Mițele și Didinele, cu patosul lor demn de personaje antice sunt permanent parte din noi. Îi regăsim zi de zi, îi recunoaștem și râdem împreună cu ei ca într-un veșnic carnaval. Lumea lor e lumea noastră: haz de necaz, râsu’-plânsu’, gluma bună la care se râde în hohote și neapărat finalul fericit!

În sală e cald, spectacolul pus vă așteaptă… Crez că nu o să căpătăm un refuz.

Durata spectacolului este de 1h 30min. Din distribuția spectacolului fac parte actorii Fabian Ciobanu, Mihnea Cârjan, Denis Budăi, Ciprian Chiujdea, Vlad Crudu, Eduard Chimac, Bianca Archip, Alexia Caras, Ana Boeru, Cătălina Florea, Rania Zane, Teodora Tudose, Alia Andrei, Elena Asofie, Cristian Popescu, Costinel Antone, Andrei Rosz și Costin Sărățeanu.

Coordonatori ai proiectului sunt prof.univ. dr. Bogdana Darie Crețu, drd. Ionuț Niculae. Scenografia este semnată de Alexia Dobre și Maria Ordean, sub coordonarea conf. univ. dr. Ștefan Caragiu, drd. Maria Alexandra Ivan.

Mișcarea scenică este semnată de drd. Cristina Danu, Valentina Boldurescu și Ciprian Chiujdea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *