Individul care a strâns 78.000 lei din donații de la oameni din Botoșani, arestat preventiv pentru 30 de zile

Individul care a strâns 78.000 lei din donații de la oameni din  Botoșani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. La data de 18 mai 2023, instanța de judecată și-a însușit propunerea organelor judiciare și a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile, față de tânărul de 27 de ani, din județul Neamț, bănuit de comiterea infracțiunii de înșelăciune, informează printr-un comunicat Inspectoratul de Poliție Județean.

În urma probatoriului administrat, s-a stabilit faptul că acesta, folosindu-se de datele altei persoane, ar fi solicitat donații pentru o cauză umanitară, prezentându-se drept tatăl unui copil de 4 ani, cu probleme medicale, ce necesitau tratament într-o altă țară.

Tânărul ar fi prezentat fotografii și acte medicale ce conțineau date nereale și ar fi contactat mai multe persoane, atât fizice cât și juridice, prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanță, pe care le-ar fi convins să efectueze viramente bancare în conturile puse la dispoziție de acesta.

Tânărul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Botoșani, cercetările fiind continuate sub coordonarea procurorului de caz, precizează IPJ Botoșani.

El este tânărul care a prostit zeci de oameni de bună credință din Botoșani să îi doneze bani pentru o cauză umanitară. A fost arestat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *