El este tânărul care a prostit zeci de oameni de bună credință din Botoșani să îi doneze bani pentru o cauză umanitară. A fost arestat

Tânărul care a prostit zeci de oameni de bună credință din Botoșani să îi doneze bani pentru o cauză umanitară a fost arestat. El se numește Vasile Bobi Munteanu, pe numele căruia Judecătoria Botoșani a emis un mandat de arestare pentru 30 de zile sub acuzația de înșelăciune.

Din cercetări, a reieșit faptul că tânărul de 27 de ani, din județul Neamț, folosindu-se de datele altei persoane, ar fi solicitat donații pentru o cauză umanitară, prezentându-se drept tată al unui copil de 4 ani, cu probleme medicale, care necesitau tratament într-o altă țară. Tânărul ar fi prezentat fotografii și acte medicale ce conțineau date nereale și ar fi contactat mai multe persoane, atât fizice cât și juridice, prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanță, pe care le-ar fi convins să efectueze viramente bancare în conturile puse la dispoziție de acesta.

Valoarea prejudiciului creat prin activitatea infracțională a fost estimat la 78.000 de lei.

Percheziții la locuințele sale

La data de 16 mai a.c., polițiștii botoșăneni, cu sprijinul celor din cadrul Inspectoratului Județean Neamț au pus în executare 5 mandate de percheziție domiciliară, la locuința persoanei bănuită de comiterea faptei, precum și la alte locații pe care acesta le folosea, din județul Neamț.

În urma activităților desfășurate la locațiile vizate au fost identificate și ridicate mai multe bunuri care prezintă interes în cauză,  respectiv telefoane mobile, cartele telefonice, carduri bancare , înscrisuri privind  plăți, înscrisuri privind mesaje în scop umanitar, documente în limba germană privind cazul umanitar prezentat, etc.

Solutia pe scurt:

În temeiul art. 226 alin. (1) Cod procedură penală, admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani în dosar nr. 1171/P/2023. Respinge, ca nefondată, cererea formulată de inculpat, personal şi prin avocat ales, de luare a măsurii preventive a arestului la domiciliu sau a controlului judiciar. În temeiul art. 226 alin. (2) Cod procedură penală raportat la 223 alin. (2) Cod procedură penală şi la art. 202 alin. (1) – (4) lit. e) Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile, de la data de 18.05.2023 la 16.06.2023, inclusiv, a inculpatului MUNTEANU VASILE-BOBI, reţinut în prezent la C.R.A.P. Botoşani, cercetat pentru comiterea infracţiunii de participație improprie la înșelăciune prevăzută de art. 52 alin. (3) raportat la art. 244 alin. (1) şi alin. (2) din Codul penal. În temeiul art. 230 Cod procedură penală, dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului MUNTEANU VASILE-BOBI. În temeiul art. 275 alin. (3) Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpat şi de la comunicare pentru procuror. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 18.05.2023, ora 17.08.

Escrocul prins de polițiștii botoșăneni a tras pe sfoară și zeci de preoți. Cum a reușit să strângă mii de euro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *