O femeie din Botoșani a ajuns pe mâna medicilor cu un caz extrem de complex. Își pierduse toate speranțele

Un caz complex al unei paciente cu probleme de abord vascular a fost rezolvat cu succes la Spitalul Judeţean Suceava. Este vorba despre o femeie în vârstă de 74 de ani, în program cronic de hemodializă într-un centru din judeţul Botoşani, efectua hemodializa pe un cateter venos central permanent înserat la nivelul venei jugulare interne drepte.

„În urma efectuării unei fistule brahio-cefalice la nivelul braţului stâng în luna aprilie, pacienta a dezvoltat sindrom de vena cavă superioară cu edem facial şi edem important la nivelul membrelor superioare. Flebografia diagnostica a evidenţiat ocluzia venei cave superioare, drenajul venos realizându-se doar prin colaterale”, precizează reprezentanții Spitalului Județean Suceava.

Echipa multidisciplinară a SJU Suceava formată din medici de pe secţiile de nefrologie, chirurgie vasculară şi radiologie intervenţională s-a mobilizat şi a reuşit „dezobstrucţia venei cave superioare, cu remiterea completă a simptomatologiei”.

De asemenea a fost asigurată „funcţionalitatea fistulei arterio-venoase şi s-a realizat un alt abord vascular temporar la nivelul venei femurale stângi pentru efectuarea hemodializei până la maturarea fistulei”.
Astfel, pacienta se alătura altor 30 de pacienţi dializaţi care au beneficiat până acum de tratament endovascular la nivelul fistulelor arterio-venoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *