FOTO Tânăra din Botoșani, cu master în Criminalistică, care locuiește în Dubai. Lucrează pentru una dintre cele mai mari companii aeriene din lume

O tânără  de 33 de ani, din Botoșani, cu master în Criminalistică, locuiește în Dubai și lucrează pentru una dintre cele mai mari companii aeriene din lume. Roxana Leonte a părăsit România în 2016, când a devenit însoțitor de zbor pentru Emirates.

Absolventă de drept și cu un master în criminalistică, Roxana a făcut pași siguri spre a deveni procuror, însă a renunțat pentru a deveni însoțitor de zbor. Pasiunea sa pentru motoarele de avion a dus-o în direcția pe care aceasta și-a dorit-o. Roxana a devenit devenit ambasador al companiei americane GE Aviation, cea care produce motoare pentru Boeing, dar și pentru Airbus.

„De mica am fost mai “baietoaica” am jucat fotbal, petreceam mult cu tata prin garaj, il ajutam la reparat pentru ca tata mereu si-a dorit un baiat si cred ca de asta am fost inclinata spre latura asta banuiesc!”, a spus, pentru topbotosani, Roxana.

Recunoaște că e greu să mai întreții viața personală atunci când ești însoțitor de zbor. Tocmai de aceea se gândește la o reorientare în carieră.

„Sincer cand se aduna anii cam devine obositor si incerci sa te reorientezi pentru ca vrei o familie, vrei un program normal. Vrei sa dormi noptile si sa nu fii mereu absenta la evenimentele importante. Viata personala e foarte dificil de intretinut, asa ca desi pare de vis, multi insotitori de zbor sufera de singuratate mai ales in perioada sarbatorilor, atunci cand esti intr-o camera de hotel departe de familie si prieteni. E un job pentru tineri as spune eu. Momentan studiez ”Aviation safety” si vreau sa ma reorientez spre o cariera la sol, tot pe aviatie, dar pe domeniul sigurantei”, a mărturisit, pentru topbotosani, Roxana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *