Tot mai mulţi botoşăneni se îmbolnăvesc de diabet

Un număr de 240 de persoane au fost diagnosticate în primul trimestru al acestui an cu diabet zaharat. Dintre acestea 200 de cazuri sunt noi şi ce este mai îngrijorător este faptul că numărul cazurilor de diabet este în creştere în rândul copiilor şi al tinerilor.  Zeci de cazuri din cele prezentate la medic anul acesta sunt din rândul minorilor. Cam jumătate dintre bolnavii de diabet sunt dependenţi de insulină. În total, la nivelul judeţului sunt în prezent peste 8000 de persoane care suferă de această boală.

Diabetul este o boală cronică şi este determinată de factori diverşi precum stresul şi consumul exagerat de zahăr.  Printre principalele cauze ale apariţiei diabetului se numără : predispoziţia genetică, consumul de lapte de vacă la sugari, infectarea cu virusul ce afectează celulele beta din organism (producătoare de insulină), sedentarismul (lipsa mişcării), obezitatea (creşterea excesivă în greutate), stresul psihic. Simptomele unui diabet zaharat tip 1 se instalează relativ rapid de la câteva zile la 2-3 luni: sete crescută, urinare abundentă, oboseală , foame exagerată, slăbiciune şi scădere în greutate.

One thought on “Tot mai mulţi botoşăneni se îmbolnăvesc de diabet

  1. PDL ul aduce boala!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ei trebuie likidati!!!!!!!!!!!!pe rand si eutanasiati!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *