Primăria Botoșani montează sisteme de gunoi subterane în municipiu. Unde vor fi amplasate

Primăria municipiului Botoșani montează sisteme de gunoi subterane în câteva zone din oraș. Contractul pentru furnizarea și montarea noilor sisteme pentru colectarea deșeurilor în municipiul Botoșani a fost câștigat de SC European Waste Technology SRL, iar valoarea estimată este de 180.000 de lei fără TVA.

Un număr de șase containere vor fi amplasate, fiecare cu o capacitate de 5mc. Trei vor fi în zona Restaurantului Miorița și alte 3 pe strada Transilvania, în spatele Bisericii Vovidenia.

„Plătești cât arunci”

Potrivit reprezentanților municipalității, acestea vor fi dotate cu sistem de identificare a utilizatorilor, pentru respectarea angajamentelor față de Comisia Europeană, pe principiul „plătește cât arunci”.

În acest sens, echipamentele și utilajele de colectare deșeuri trebuie să aibă o capacitate de stocare ridicată pentru a preveni depozitarea necontrolată în jurul platformelor și să împiedice sustragerea de deșeuri din containere. Trebuie să aibă un aspect plăcut și să poată fi igienizate într-un timp scurt. În plus, acestea trebuie să fie compatibile cu utilajele de ridicat containerele îngropate cu braț hidraulic pe care operatorul de salubritate le are în dotare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *