Primăria Botoșani va construi un muzeu pentru care va plăti 1,7 milioane de lei

Primăria municipiului Botoșani va construi un muzeu în beciurile din Centrul Vechi pentru care va plăti 1,7 milioane de lei. Administrația locală din Botoșani a semnat cu societatea comercială Cornell’s Floor SRL, controlată de omul de afaceri Marcel Bîrsan, un contract privind execuția de lucrări pentru realizarea obiectivului de investiții Muzeul Multimedia Transfrontalier al Diversității Culturale.

Potrivit primarului Cosmin Andrei, prețul convenit pentru îndeplinirea contractului este de 1,782.259 lei fără TVA, iar termenul de execuție este de șase luni.

„Botoșănenii și turiștii vor putea beneficia de o experiență inedită, odată ce acest muzeu va fi finalizat, al cărui concept a fost promovat de Primăria Municipiului Botoșani la începutul anului 2021. Va fi primul muzeu multimedia din oraș și va fi amplasat în unul din beciurile din Centrul Istoric„, susține Cosmin Andrei.

Muzeul Multimedia este parte din proiectul „Întoarcere la rădăcinile noastre comune”, implementat în cadrul Programului Comun România-Ucraina 2014-2020, prin Instrumentul European de Vecinătate, în valoare de 938.560 euro.

În cadrul aceluiași proiect au fost scanate și beciurile din Centrul Istoric, cu utilizarea celor mai noi tehnologii. Rezultatele obținute au fost prezentate în cadrul Conferinței transfrontaliere din România privind conservarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului cultural și istoric – Descoperirea orașului pierdut, anul trecut, cu participarea colegilor din Ucraina.

Astfel, s-a confirmat faptul că în zonă există o rețea de beciuri, poarta de intrare fiind Casa Ankele.

Proiectul este implementat de Primăria Municipiului Botoșani, în calitate de lider de parteneriat, alături de Direcția Județeană pentru Cultură Botoșani, iar din Ucraina partenerii proiectului sunt Direcția pentru Dezvoltare Economică, Ecologie și Eficiență Energetică din cadrul Primăriei Ivano Frankivsk și Centrul de Resurse pentru Dezvoltare Municipală și Regională.

Partenerii din Ucraina vor înființa un muzeu, dedicat armelor, într-o clădire de patrimoniu din orașul Ivano Frankivsk.

Un om de afaceri a depus plângere penală împotriva unui primar din Botoșani. Îl acuză de abuz în serviciu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *