Șofer amendat cu 7.000 lei de polițiștii de frontieră botoșăneni. Ce ascundea în bordul unui camion

Un șofer a fost amendat cu 7.000 lei de polițiștii de frontieră botoșăneni. Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca a descoperit la controlul de frontieră, ascunse în bordul unui autocamion, peste 2.000 țigarete de contrabandă.

„În ziua de 13 mai a.c, în jurul orei 01.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca /I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, un cetățean român care conducea un autocamion înmatriculat în România. În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi persoanei, ocazie cu care echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a descoperit, ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în bordul autocamionului, cantitatea totală de 2.140 ţigarete (107 pachete), de proveniență Republica Moldova”, se precizează într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii întregii cantități de țigări, sancţionarea contravenţională a bărbatului cu amendă în valoare de 7.000 lei, precum și reținerea mijlocului de transport până la plata amenzii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *