Un bărbat a fost prins de polițiștii de frontieră botoșăneni cu șase cărți de identitate false în buzunar. Ce le-a explicat oamenilor legii

Un bărbat a fost prins de polițiștii de frontieră botoșăneni cu șase cărți de identitate false în buzunar. Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit asupra unui bărbat cu cetățenie română și Republica Moldova șase cărți de identitate false, care urmau să ajungă în Germania ascunse în bagaje.

Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, în data de 13 mai a.c., în jurul orei 21.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a intra în ţară, pasager al unui microbuz cu destinația Germania, un bărbat cu cetățenie română și Republica Moldova, în vârstă de 34 de ani.

„În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra vehiculului și persoanei, ocazie cu care echipa comună de control, formată  din poliţişti de frontieră și lucrători vamali, a descoperit ascunse, în buzunarul unei perechi de pantaloni aflate în bagajele bărbatului, șase cărți de identitate cu însemnele autorităţilor române, având  imprimate date și fotografii ale altor persoane. Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentele în cauză nu îndeplinesc condițiile de formă și fond ale unora autentice, fiind falsuri”, precizează sursa citată.

Bărbatul a declarat că a fost contactat de o femeie, care l-a rugat să transporte bagajul în care se găseau cele șase documente în Germania și să-l predea unei persoane ale cărei date nu le cunoaște, dar care urma să-l contacteze telefonic. Totodată, acesta a mai declarat că a fost informat la preluarea bagajului că acesta conține dulciuri și haine pentru copii.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de instigare la fals material în înscrisuri oficiale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *