Un director din Primăria Botoşani dă în judecată instituţia. Cere anularea unor sancţiuni împotriva sa

eugen turcanu tribunal proces botosani1Un director din Primăria municipiului Botoşani dă în judecată instituţia cerând anularea unor sancţiuni împotriva sa. Este vorba de Eugen Țurcanu, directorul Direcției pentru Sport și Agrement, care a deschis la Tribunalul Botoşani două acţiuni prin care contestă decizia de sancţionare. Ultima dintre acţiunile în instanţă a fost deschisă săptămâna trecută.

În luna aprilie, Eugen Ţurcanu a fost sancționat disciplinar cu reducerea cu 10% a salariului de bază pe o perioadă de trei luni, în perioada mai – iulie 2023, pentru „neducerea la îndeplinire a unei Hotărâri de Consiliu Local al Municipiului Botoșani”. Hotărârea Consiliului Local nr. 359 /18.08.2022 prevedea aprobarea organizării evenimentului sportiv -cultural „Olimpiada de Vară „Arlechino”, iar Ţurcanu este acuzat că nu ar fi închiriat Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă” pentru competiţii de fotbal în sală, handbal, baschet, care ar fi trebui să aibă loc în perioada 24-25 august 2022, încălcându-se astfel actul normativ.

Sancţiunea vine după ce pe 21 februarie 2023, directorul de la Direcţia pentru Sport și Agrement a fost sancționat cu reducerea salariului de bază pe o perioadă de 3 luni , în perioada martie – mai 2023, cu 5%, pe motiv că ar fi interzis accesului a doi salariaţi (Aioanei Carmen Mihaela și Aioanei Iulian Tiberiu) în incinta piscinelor din Parcul Regional Turistic și Sportiv „Cornișa” Botoșani, printr-o dispoziție verbală).

Situație nemaiîntâlnită la Botoșani! Soția și fiul unui fost primar, care a decedat, chemați în instanță pentru a achita un prejudiciu

One thought on “Un director din Primăria Botoşani dă în judecată instituţia. Cere anularea unor sancţiuni împotriva sa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *