Situație nemaiîntâlnită la Botoșani! Soția și fiul unui fost primar, care a decedat, chemați în instanță pentru a achita un prejudiciu

primarie sigla generic, stiri, botosaniSituație nemaiîntâlnită înregistrată în județul Botoșani. Soția și fiul unui fost primar, care a decedat în urmă cu trei ani, au fost chemați în instanță pentru a achita un prejudiciu pe care l-ar fi făcut soțul și, respectiv, tatăl acestora.

Cazul se petrece în comuna Bălușeni, acolo unde actualul primar, Claudiu Doroftei, s-a îndreptat în instanță împotriva urmașilor fostului primar al localității, Neculai Stratulat.

Administrația din Bălușeni vrea să recupereze de la familia fostului primar o sumă de 23.400 de lei, pe care Curtea de Conturi a imputat-o celui care a condus primăria la momentul respectiv. Suma reprezintă contravaloarea unei cantități de motorină pe care fostul primar nu ar fi putut să o justifice.

„Este o acțiune pe care am fost obligat să o fac, după un control al Curții de Conturi. Instanța va stabili dacă familia va plăti sau nu”, susține primarul în exercițiu, Claudiu Doroftei.

Acțiunea în răspundere patrimonială pe care Primăria Bălușeni a deschis-o împotriva Alexandrinei Stratulat și a lui Gelu Stratulat, în calitate de moștenitori ai lui Neculai Stratulat, a fost înregistrată vineri la Tribunalul Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *