FOTO & VIDEO Sute de botoșăneni au participat la Bursa Locurilor de Muncă pentru a-și găsi un serviciu

Sute de botoșăneni au participat, vineri dimineață, la Bursa Locurilor de Muncă, organizată la Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă” pentru a-și găsi un serviciu. La eveniment a fost prezent și ministrul Muncii, Marius Budăi.

„Vreau să combin această bursă a locurilor de muncă, să o transform treptat- treptat și să lipesc de această bursă a locurilor de muncă și orientarea tinerilor în carieră. Este foarte important să le explicăm tinerilor noștri că dacă ar avea competențe crescute, indiferent de nivelul de studii, că vorbim de liceal, că vorbim de învățământ dual sau că vorbim de învățământ tehnologic și superior, nivelul competențelor atrage după sine și venituri mai mari. Deci angajatorii caută, și este obligația noastră să le punem la dispoziție, oameni cu competențe înalte, repet, indiferent de nivelul de studii, și astfel vor veni și veniturile ca atare”, a spus ministrul.

Peste 120  agenti economici din care, 40 au comunicat oferta locurilor de muncă, fiind astfel  disponibile, un număr de 517 de locuri de muncă. Din numărul total de locuri de muncă vacante , 497 sunt pentru persoane cu studii medii, 20 sunt adresate celor cu studii superioare.

Pentru  persoanele  cu studii superioare, cele mai multe locuri de muncă sunt pentru ingineri care au diverse specializări (inginer sistem IT,  inginer proiectant, inginer electric, inginer inginer construcții, inginer mecanic, controlor calitate, inspector SSM/PSI,inspector ITP, administrator baze de date.

Locurile de muncă oferite sunt în următoarele domenii de activitate : fabricarea articolelor de îmbrăcăminte, construcții de clădiri, comerț, poștă și curierat,  industria construcțiilor metalice, fabricarea echipamentelor electrice,  fabricarea de mașini, utilaje și echipamente, industria alimentară, prestări servicii .

Pentru muncitorii necalificați, sunt disponibile 51 locuri de muncă în domenii de activitate, precum,  fabricarea articolelor de imbrăcăminte, lucrări de instalații electrice, construcții, prelucrarea și conservarea cărnii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *