Un tată din Botoșani a agresat-o sexual pe fiica sa. Bărbatul a fost condamnat definitiv

Un bărbat din județul Botoșani a fost condamnat, joi, de Curtea de Apel din Suceava la trei ani de închisoare cu suspendare, după ce și-ar fi abuzat sexual fiica în vârstă de 16 ani.  Botoșăneanul a fost găsit vinovat în dosarul în care procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani l-au trimis în judecată pentru agresiune sexuală în formă continuată.

Bărbatul, care are domiciliul în comuna Curtești, a fost acuzat că, în cursul lunii decembrie 2018, pe parcursul mai multor zile și în mod repetat pe parcursul unei zile, în timp ce se afla acasă alături de fiica sa, ar fi exercitat acte de natură sexuală asupra acesteia. Individul, Dumitru Stelu Podovei, o atingea pe adolescentă cu mâinile în zonele intime ale corpului, peste hainele cu care aceasta era îmbrăcată.

O sentință similară a fost dată și de Judecătoria Botoșani, însă a fost contestată de procurori. Acum, decizia Curții de Apel Suceava este definitivă.

Solutia pe scurt:

În temeiul art. 421 pct. 1 lit. b Cod procedură penală, respinge, ca nefondat, apelul formulat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani împotriva Sentinţei penale nr. 1197 din data de 17 octombrie 2022 a Judecătoriei Botoşani pronunţată în dosar nr. 7273/193/2021. Potrivit art. 275 alin. 3 şi 6 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare din apel rămân în sarcina statului, inclusiv onorariul avocatului desemnat din oficiu pentru persoana vătămată minoră, în cuantum de 510 lei – conform delegaţiei nr. 215/2023 – d-ul Bejan Rareş, ce va fi avansat din fondul Ministerului Justiţiei în fondul Baroului Suceava. Definitivă. Pronunţată astăzi, 11 mai 2023, prin punerea la dispoziţia părţilor şi a procurorului prin intermediul grefei instanţei, conform art. 405 alin. 1 Cod procedură penală.
Document: Hotarâre  773/2023  11.05.2023

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *