Caz îngrijorător în județul Botoșani. Elevii unei școli s-au simțit rău după ce au luat masa oferită de școală

Un caz îngrijorător s-a înregistrat în județul Botoșani! Elevii unei școli dintr-o comună din județ s-au simțit rău după ce au luat masa oferită de unitatea de învățământ. Din primele informații, 14 copii de la Școala din Ungureni au acuzat stări de rău după ce au mâncat bucatele oferite de un restaurant din municipiul Botoșani, în cadrul programului Masa Caldă.

Deși părinții s-au plâns de faptul că micuții s-au simțit rău, au avut diaree, stări de vomă, niciunul dintre copii nu a ajuns la medicul de familie până acum.

„Nimeni nu a venit să facă scris la mine, nici la medicul de familie, dar eu am vorbit cu DSP-ul să verifice, să vedem, să eliminăm suspiciunile. Să verifice firma să vadă cum este. Au fost 14 copii, am înțeles, care au avut dureri de burtă, diaree. Chiar și la Primărie am un angajat, are fetița, și a spus că s-a simțit foarte rău”, ne-a precizat primarul comunei Ungureni, Ilie Ivanache.

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Botoșani a demarat o verificare în acest caz.

„Noi o să mergem și noi mâine că am echipă de inspectori, care să meargă să vadă care e treaba acolo, cum se administrează blocul de mâncare acolo etc, plus la furnizorul de alimente”, a spus Teodor Ferariu, directorul DSP Botoșani.

VIDEO Trei avioane militare au survolat, astăzi, Botoșaniul. În ce a constat misiunea lor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *