O tânără din Botoșani a încercat să intre în parlament cu patru gloanțe. S-au găsit patru cartușe letale în geanta sa

O tânără din Botoșani a încercat să intre în Palatul Parlamentului cu patru gloanțe. Ariadna Cârligeanu, de 22 de ani, este colaboratoare a partidului AUR. Cartușele au fost confiscate și accesul a fost blocat în clădire pentru o perioadă.

Alfred Simonis, liderul grupului PSD din Camera Deputaților, a declarat pentru G4Media că o femeie care apare pe o listă cu colaboratorii partidului extremist AUR a fost prinsă miercuri la controlul obligatoriu de la intrarea în sediul Parlamentului cu patru gloanțe. Numele femeii este Elena Ariadna Cîrligeanu, a declarat Simonis. Potrivit unui comunicat AUR, ea figurează că membru al  Biroului Național de Conducere al partidului.

”E vorba de o doamnă care apare în fiecare săptămână pe o listă cu mai mulți colaboratori AUR, la controlul de azi dimineață s-au găsit patru cartușe letale în geanta sa. Acum e la secția de poliție, s-a deschis un dosar penal, se fac cercetări pentru a se verifica dacă gloanțele sunt pentru o armă care ar fi fost introdusă de altcineva în Parlament”, a declarat Simonis pentru G4Media.

„La intrarea C2 in Palatul Parlamentului lucratorii din cadrul SPP au gasit la o colaboratoare AUR 5 capete de glont pe care spune ca le-a luat de la o tragere”, spun cei de la AUR, într-un comunicat de presă.

La nivelul Parlamentului s-a propus ca în urma incidentului să nu aibă acces decât persoanele care dețin legitimație eliberată de Senat sau Camera Deputaților, dar vor fi interzise și autoturismele fără legitimație. În clădirea Parlamentului este interzis accesul cu muniție letată, obiecte ascuțite sau alte obiecte care ar putea fi utilizate pentru a răni o persoană, potrivit g4media.ro.

Sursa foto: Grupul parlamentar PSD din Camera Deputaților

„Referitor la incidentul din această dimineață, facem precizarea că persoana în cauză este colaboratoare a Grupului parlamentar AUR din Camera Deputaților. Conform procedurilor legale, persoana a fost condusă la Secția 17 de Poliție.”, se arată într-o comunicare a Parlamentului.

”E vorba de o doamnă care apare în fiecare săptămână pe o listă cu mai mulți colaboratori AUR, la controlul de azi dimineață s-au găsit patru cartușe letale în geanta sa. Acum e la secția de poliție, s-a deschis un dosar penal, se fac cercetări pentru a se verifica dacă gloanțele sunt pentru o armă care ar fi fost introdusă de altcineva în Parlament”, a declarat Alfred Simonis pentru G4Media.

George Simion a avut o reacție rapidă pe Facebook după incident: „Serios? Dacă nu au explozibil sunt gloanțe? Dacă sunt breloace…? V-am spus că vine manipularea asta! Domnul Simonis, din păcate pentru el, este și analfabet.”

”Referitor la incidentul din această dimineață, facem precizarea că persoana în cauză este colaboratoare a Grupului parlamentar AUR din Camera Deputaților. Conform procedurilor legale, persoana a fost condusă la Secția 17 de Poliție”, a anunțat miercuri biroul de comunicare al Camerei Deputaților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *