O doctoriță din Botoșani ajunge în fața instanței din cauza infracțiunilor rutiere. Cum a reușit să producă două accidente în niciun sfert de oră

O şoferiţă băută a comis două accidente înainte de a fi oprită de poliţişti. A ajuns în faţa judecătorilor pentru că a refuzat să permită recoltarea de probe biologice. În primă instanţă, a săpat cu o pedeapsă cu suspendare. În după-amiaza zilei de 23 ianuarie a anului trecut, Anna Maria Nastac se afla la volanul unui automobil Audi Q7, pe şoseaua Bucium. În decurs de nici un sfert de oră, şoferiţa a reuşit să comită două accidente. Întâi, lovise un autoturism parcat în staţia OMV-Petrom, scrie Ziarul de Iasi. Nu rămăsese la locul accidentului, ci plecase mai departe, doar pentru a lovi din spate un alt autoturism, în dreptul complexului La Playa.

Poliţiştii s-au prezentat la faţa locului în doar câteva minute. Au reuşit să o convingă pe Nastac să sufle în alcooltest, aparatul indicând o concentraţie a alcoolului de 0,47‰ în aerul expirat. Ea a refuzat să accepte însă să se supună prelevării de mostre biologice.

La doar o lună de la incident, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătorie au trimis rechizitoriul în instanţă, Nastac fiind acuzată de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. Fapta este pedepsită de Codul Penal cu închisoarea pe un termen cuprins între unu şi cinci ani. În faţa magistraţilor Judecătoriei, femeia şi-a recunoscut şi regretat fapta, ceea ce a făcut să beneficieze de o reducere cu o treime a limitelor pedepsei.

De asemenea, judecătorii au reţinut în favoarea sa şi faptul că avea studii superioare, profesând ca medic stomatolog. Nastac a fost condamnată la 1 an şi 3 luni de închisoare, cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. Sentinţa a fost contestată de şoferiţă, cazul intrând pe rolul Curţii de Apel. La termenul de judecată de ieri, magistraţii au decis amânarea dezbaterilor până luna viitoare, pentru ca Nastac să-şi poată angaja un apărător.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *