FOTO Un om de afaceri din Botoșani își pierde clienții pe bandă rulantă din cauza controalelor Poliției. „A venit Poliția, au plecat clienții. Dacă sunt corect, trebuie să fiu lăsat în pace”

Un om de afaceri din Botoșani se plânge că își pierde clienții pe bandă rulantă din cauza controalelor Poliției, ale inspectorilor muncii, dar și a celor de la Protecția Consumatorului. Proprietarul cunoscutei terase Kafeteque Bulevard, Daniel Matei, spune că se simte „abuzat” de organele de control pentru că verificările au loc frecvent și de fiecare dată când locul este plin de clienți. Când văd inspectorii, cei care au venit să se relaxeze aici pleacă. Așa se face că sâmbătă, de exemplu, de la un loc cu 200 de oameni care fac vânzare, se relazează și se simt bine, în maxim 20 de minute au rămas doar angajații terasei.

Inainte de controlul institutiilor statului

De fiecare dată când vine un control nu se întâmplă nimic decât repetă ce au făcut acum două săptămâni, acum o lună, ce au făcut acum o lună jumătate. Am patru controale în două luni, toate pe aceeași temă. A venit Poliția, au plecat clienții. În cursul săptămânii, când este gol, ca acum, nu vine nimeni, nu vine un control, nu vine nimic. Ei vin doar sâmbăta ca să îmi omoare mie afacerea. Am atâția angajați de plătit, am atâția oameni să pot să îi mulțumesc. Nu am cum să fac asta atât timp cât sunt continuu călărit de Poliție. Nu știu cine face chestia asta, dar mă simt abuzat de chestia asta. Nu se poate”, a declarat administratorul terasei.

Polițiștii au început controlul

El susține că toate controalele efectuate de organele abilitate nu au scos la iveală niciun fel de neregulă și tocmai de aceea nu înțelege de ce sunt atât de dese.

„O singură neregulă am avut, atunci când au venit prima dată cei de la Protecția Consumatorului, mi-au dat o amendă, am plătit-o și acum ultima dată, la un Z-et foarte mare, cu atâția oameni aici, că se vede și pe camere, am avut 139 de lei plus în casă, care mi-au fost confiscați și mi-au dat un avertisment. Dar era… fizic nu aveam cum să fac leu pe leu.

După plecarea organelor de control

 

La mine totul este prin casa de marcat, nu există ceva.. Vreau să fiu corect și dacă sunt corect trebuie să fiu lăsat în pace să fac și bani că oamenii aceștia trebuie plătiți, care muncesc cu mine. Nu am cum să plătesc oamenii, dacă nu mă lasă în pace. În fiecare sâmbătă se întâmplă să îmi vină controlul”, ne-a mai declarat proprietarul.

Terasa Bulevard funcționează în imediata proximitate a judecătoriei. Daniel Matei asigură salariilor celor 12 angajați. Ultimul control al instituțiilor statului a avut loc sâmbătă, atunci când a fost închisă circulația pe Bulevardul Mihai Eminescu, pe porțiunea dintre Bulevardul Unirii și Marchian.

În ce au constat acțiunile polițiștilor din weekend

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani, în noaptea de 6 spre 7 mai 2023, polițiștii botoșăneni, cu sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă și Agenția Națională pentru Protecția Consumatorului au organizat o acțiune „pentru prevenirea și combaterea fenomenului infracțional de orice natură”.

Polițiștii au acționat în intervalul orar 20:00:04:00, pe raza municipiului Botoșani și a comunelor arondate Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani și Secției de Poliție Rurală nr. 3 Hlipiceni. În cadrul activităților desfășurate au fost legitimate peste 600 de persoane, dintre care 13 au fost conduse la sediul poliției în vederea luării măsurilor legale.
De asemenea, au fost controlate aproximativ 300 de autovehicule și 22 de societăți comerciale. În urma neregulilor constatate au fost aplicate 165 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 70.000 de lei.

Dintre acestea, 91 de sancțiuni au fost aplicate pentru abateri la regimul rutier, 27 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, 6 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind utilizarea aparatelor de marcat electronice și o sancțiune în valoare de 5.000 de lei a fost aplicată pentru nerespectarea normelor legale privind protecţia consumatorilor.

La activități au participat polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate, Serviciului pentru Acțiuni Speciale și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi.

4 thoughts on “FOTO Un om de afaceri din Botoșani își pierde clienții pe bandă rulantă din cauza controalelor Poliției. „A venit Poliția, au plecat clienții. Dacă sunt corect, trebuie să fiu lăsat în pace”

  1. 4 controale in 2 luni mi se pare absurd si in afara de asta , cam este singurul club in voga , unde merge lumea sa se distreze . Aveti de gand sa ne lasati sa ne distram si noi ( cetatenii care va platesc salariile) sa ne distram sau ne intoarcem inapoi in perioada pandemiei , cand infricosati lumea folosind sirenele sa intram in casa?

  2. clienții sunt din mediul infracțional, prsfuri cred etc de ce fugi de poliție dacă esti corect ?? Lasa vrajeala…

  3. se stie ca acolo se aduna un segment din oras care au probleme cu legea si fetile din oras ce au cautare , normal ca vine politaii …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *