Jandarmii vor asigura ordinea la Târgul Regional de Zootehnie de la Popăuți. Vor verifica și zonele unde botoşănenii fac grătare, de 1 Mai

În acest sfârșit de săptămână, Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani va asigura ordinea si siguranța publică la cea de-a XV-a ediție a Târgului Regional de Zootehnie, Utilaje Agricole și Produse Traditionale, organizat în incinta Stațiunii de Cercetare și Dezvoltare Popauți.

Jandarmii botoșăneni, în cooperare cu efective de poliție și pompieri, vor acționa pentru prevenirea faptelor antisociale de natură penală și contravențională, fluidizarea traficului rutier și pietonal, precum și pentru prevenirea și stingerea unor eventuale incendii, conform competențelor legale ale instituțiilor din care fac parte.

Sâmbătă, jandarmii vor fi prezenți și la ceremonialul militar dedicat sărbătoririi Zilei Veteranilor de Război, desfășurat la Monumentul Eroilor din Al Doilea Război Mondial, unde, pe lângă executarea misiunii de ordine publică, vor participa în cadrul detașamentului de onoare, alături de reprezentanții celorlalte instituţii participante.

De asemenea, jandarmii vor acţiona permanent, atât în cadrul echipajelor proprii, cât si în sistem integrat, împreună cu polițiștii botoșăneni, pentru prevenirea faptelor de tulburare a ordinii și liniștii publice și verificarea respectării prevederilor Legii nr.54/2012 privind desfășurarea activităților de picnic. Reamintim cetățenilor că aprinderea focului și desfășurarea activităților de picnic în locuri neamenajate și nemarcate corespunzător constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 1000 de lei la 3000 de lei.

Persoanele care desfăşoară activități de picnic au obligaţia să supravegheze focul pentru a împiedica incendierile, să nu modifice sau să degradeze panourile informative, marcajele, indicatoarele, construcţiile, împrejmuirile sau orice alte amenajări aflate în perimetrul zonelor special amenajate și să arunce deşeurile doar în locurile special amenajate.

”Recomandăm participanților la manifestările publice să adopte un minim de măsuri de autoprotecție, să respecte măsurile stabilite de organizatori și forțele de ordine și să solicite sprijinul autorităților în mod direct sau prin apel la numărul unic de urgență 112 atunci când situația o impune” informează printr-un comunicat Instituiția Prefectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *