Patroni din Botoșani prinși cu angajați la negru. Amenzi de 260.000 lei

Mai mulți angajatori din județul Botoșani au fost amendați de inspectorii de muncă după ce au fost prinși cu angajați la negru. În cursul trimestrului I 2023,  au fost efectuate un număr total de 333 controale din care, 141 controale de fond și 20 controale având ca tematică respectarea de către angajatori a unor legi speciale din domeniul relațiilor de muncă, informează printr-un comunicat Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani.

Pentru neconformităţile constatate au fost sancţionaţi 18 angajatori, au fost dispuse 256 măsuri de remediere a deficiențelor, s-a verificat modul de îndeplinire a 131 măsuri dispuse prin procesele-verbale încheiate la controalele anterioare, au fost aplicate 22 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 15 amenzi în valoare totală de 278.800 lei şi 7 avertismente scrise.

Au fost depistate un număr de 13 persoane prestând activitate pentru muncă nedeclarată, au fost sancționați 8 angajatori cu amenzi in valoare de 260.000 lei și au fost dispuse 8 măsuri de remediere a deficiențelor constatate”, precizează ITM Botoșani.

Botoșăneanul Cornel Șfaițer, după victoria lui Poli Iași: „Visam frumos să mă bat cu Dinamo la titlu, nu la promovare”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *