Botoșănean revoltat că preoții din Siret oficiază cununii și botezuri pentru credincioșii din parohii botoșănene

Un botoșănean s-a arătat revoltat că preoții din Siret oficiază cununii și botezuri pentru credincioșii din parohii botoșănene. Supărat, enoriașul i-a scris arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, ÎPS Calinic, în speranța că acesta va lua măsuri.

„Înalt Preasfințite Arhiepiscop Calinic, sunt un fiu duhovnicesc al Arhiepiscopiei Iașilor, din Județul Botoșani și vreau să vă semnalez o problemă din zona noastră față de preoții din orașul Siret care oficiază tainele Cununiei și a Botezului credincioșilor din parohia noastră! Care este motivul? Părintele paroh a obligat pe cei care doresc să primească aceste două Sfinte Taine să participe la una sau două cateheze înainte. Unii oameni pentru a evita acest „efort” de a merge de atâtea ori la biserică, merg la parohiile din Siret pentru a primi Tainele fără ca aceștia să aibă vreodată vreo tangență cu aceste parohii! Este deranjant și nu se poate stabili o ordine parohială! Binecuvântați și iertați!”, a scris botoșăneanul.

La rândul său, ÎPS Calinic i-a cerut botoșăneanului să ofere mai multe informații ca să ia măsuri dacă este cazul.

„Vă rugăm să ne dați informațiile complete, ca să putem verifica cele sesizate de dumneavoastră și a lua măsuri”, a  răspuns arhiepiscopul.

Mesajul dur al unei botoșănence pentru „doamnele creștine”. „Decât să mergeți la biserică să urmăriți pe unul și pe altul și să vă etalați…”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *