FOTO Momente care îți rup sufletul! 17 copii ale unor deținuți din Penitenciarul Botoșani au putut sta alături de părinții lor câteva ore

Sărbătorile au reprezentat pentru mare parte dintre noi timp alături de familie, căldura căminului, iubire și iertare. Deși lipsite de libertate, pentru persoanele încarcerate familia este la fel de importantă precum este și pentru cei aflați în libertate. Ea reprezintă, de multe ori, reperul de care au nevoie pentru a-și dori să se schimbe, puterea de a trece peste și prin fiecare zi, dorința de a reveni și de a rămâne în societate, în familie, acasă.

Transformând aceste valori în obiective ale demersurilor de reintegrare, colegii asistenți sociali, alături de reprezentanți ai Serviciului Umanitar pentru Penitenciare au oferit șansa pentru 17 copii să petreacă 3 ore pline alături de părinții lor aflați în penitenciar.

Și ce bucurie mai mare poate avea un copil decât o jucărie, o îmbrățișare caldă și un „te iubesc”? Chiar dacă datorită situației materiale dificile reușesc să ajungă mai greu să îi viziteze, sau datorită faptului că unii se află cu măsură de protecție specială la asistent maternal profesionist, ziua de luni a fost pentru toți una de păstrat în amintire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *