Acțiune a polițiștilor la Darabani și Ștefănești. Verificări în piețele agroalimentare

Polițiștii au desfășurat mai multe acțiuni. duminică, 23 aprilie 2023, în orașele Darabani și Ștefănești. Astfel, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani și cei ai Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani, în colaborare cu Serviciul Poliției de Frontieră Darabani și Rădăuți Prut au organizat o acțiune pe raza orașului Darabani și a comunelor Rădăuți Prut, Coțușca și Hudești, pentru verificarea respectării prevederilor legale privind actele de comerț, informează Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani.

Au fost vizați cei care efectuează acte de comerț atât din zona piețelor, cât și în proximitatea acestor zone.

În cadrul activiăților desfășurate au fost legitimate peste 60 de persoane, au fost controlate 48 de autovehicule și au fost verificați12 agenți economici.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 5.000 de lei.  Dintre acestea, 5 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind reglementarea pieței produselor din sectorul agricol și o sancțiune a fost aplicată pentru nerespectarea prevederilor legale privind stabilirea cadrului general de implementare a măsurilor programului național de dezvoltare rurală.

În aceeași zi, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești, împreună cu cei ai Secției de Poliție Rurală nr. 10 Ștefănești au organizat o acțiune pentru prevenirea furturilor din buzunare și poșete, în zona Pieței Agroalimentare din Ștefănești, precum și pentru prevenirea victimizării prin accidente rutiere a celor care se deplasează în zona respectivă.

În cadrul activităților desfășurate au fost legitimate aproximativ 50 de persoane, 6 dintre acestea fiind atenționate cu privire la modul de comportament în spațiul public și au fost controlate 38 de autovehicule.

De asemenea, cetățenii au fost informați cu privire la măsurile de precauție pe care trebuie să le aibă în vedere pentru a nu deveni victime ale infracțiunilor de furt.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 7.000 de lei, pentru nerespectarea legislației privind stabilirea unor măsuri de reglemenatare a pieței produselor agricole, a Codului fiscal, a normelor de conviețuire socială și pentru abateri la regimul rutier, transmite IPJ Botoșani.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *