Decizie a Tribunalului Botoșani, luată în a treia zi de Paște, în cazul bărbatului care i-a tăiat gâtul finului său

Autorul crimei cutremurătoare înregistrată în luna ianuarie la Călăraşi rămâne în spatele gratiilor. Botoşăneanul Maricel Botezatu, care, la mijlocul lunii ianuarie, i-a tăiat gâtul finului său, a primit, marţi, în a treia zi de Paşte, un nou mandat de arestare preventivă din partea Tribunalului Botoşani.

Criminalul de la Călăraşi va rămâne după gratii cel puţin încă 30 de zile, el fiind acuzat de săvârşirea infracţiunii de omor. Magistrații au admis propunerea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani de prelungire a mandatului de arestare în cazul lui Botezatu.

Arestarea lui Marcel Botezatu a fost făcută după ce, în urma unor percheziții efectuate la domiciliul său, procurorii și polițiștii criminaliști au găsit în casă hainele și papucii plini de sânge cu care se presupune că acesta ar fi fost îmbrăcat și, respectiv, încălțat la momentul producerii crimei.

Vă reamintim că un bărbat a fost decapitat, iar cadavrul acestuia a fost abandonat în curtea casei sale. Crima s-a produs în localitatea Călăraşi, victima fiind descoperită, pe 21 ianuarie, de unul dintre vecini, care a sunat la 112.

Botoşăneanul mort se numeşte Mihai Toma, are 54 de ani şi locuia singur în locuinţa din zona centrală a localităţii Călăraşi. Bărbatul, tată a doi copii, a fost abandonat de soţie, iar localnicii spun că în ultima perioadă începuse să consume alcool.

Este posibil ca el să fi băut alături de un consătean şi să fi avut cu acesta nişte discuţii contradictorii cu acesta, iar asta l-a fi determinat pe celălalt să îl ucidă. Capul victimei a fost pur şi simplu tăiat, el fiind găsit la distanţă de corp.

Solutia pe scurt:

 Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani în dosarul nr. 19/P/2023. În temeiul art. 236 raportat la art. 234 şi art. 223 alin. 2, art. 202 alin. 1 şi 3 Cod procedură penală, prelungeşte arestarea preventivă a inculpatului Botezatu Maricel, arestat preventiv în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Botoşani, în baza mandatului de arestare preventivă nr. 2/UP din 22.01.2023 emis de Tribunalul Botoşani, cercetat pentru săvâr?irea infrac?iunii de „omor”, prev. ?i ped. de art. 188 al. 1 Cod penal, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 22.04.2023 şi până la data de 21.05.2023, inclusiv. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, conform art. 405 alin. 2 Cod procedură penală, astăzi, 18 aprilie 2023.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *