A început procesul botoșăneanului șef la RAR. Ar fi primit mită de zeci de mii de euro

A început procesul în cazul botoșăneanului șef la RAR. Acesta a  fost reţinut pentru că lua mită ca să închidă ochii la nefuncţionarea camerelor din staţiile ITP. Dragoș Mandache, coordonatorul zonal al Departamentului Inspecţii Tehnice Periodice,  este acuzat că ar fi pretins şi primit, pe parcursul a doi ani, mai multe sume de bani de la un inspector tehnic de la o staţie autorizată RAR pentru a trece cu vederea o serie de nereguli. Inspecţiile tehnice erau „efectuate” fără ca maşinile să fie prezente sau erau declaraţi ca admişi anumiţi inspectori tehnici.

Botoșăneanul ar mai fi pretins bani şi pentru a trece cu vederea nefuncţionarea camerelor video ale staţiei unde inspectorul îşi desfăşura activitatea. Oficialul RAR încasase pentru astfel de servicii 12.000 euro şi 10.000 lei.

Mandache a fost angajat în cadrul RAR în 2013. Din 2017, Mandache conducea Departamentul ITP al RAR.

Procesul acestuia a început miercuri

Potrivit procurorilor, în cursul lunii decembrie 2019 şi în perioada ianuarie – februarie 2021, Dragoş Mandache ar fi pretins şi primit de la un inspector tehnic de la o staţie autorizată RAR sumele de 12.000 euro şi 10.000 lei pentru a soluţiona într-o manieră favorabilă o sesizare referitoare la încălcarea reglementărilor privind inspecţia tehnică periodică a vehiculelor în staţia unde acesta îşi desfăşura activitatea. De asemenea, banii ar fi fost daţi pentru a-i declara pe inspector şi o altă persoană admişi la programul de reatestare, precum şi pentru a desemna ca inspector la monitorizarea de fond o altă persoană.

Mandache ar mai fi pretins bani pentru a nu sancţiona pentru nefuncţionarea camerelor video staţia unde inspectorul îşi desfăşura activitatea. În cauză, a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului faţă un imobil ce aparţine lui Dragoş Mandache, menţionează DNA.

One thought on “A început procesul botoșăneanului șef la RAR. Ar fi primit mită de zeci de mii de euro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *