Botoșăneanul fost șef la RAR, trimis în judecată de DNA. Ar fi primit mită de zeci de mii de euro

Botoșăneanul Dragoş Mandache, coordonator zonal al Departamentului ITP şi Supraveghere Parc Naţional de Vehicule din cadrul RAR, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, într-un dosar în care este acuzat de luare de mită.

Procurorii de la Serviciul teritorial Iaşi au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Dragoş Mandache, la data faptelor coordonator zonal al Departamentului Inspecţii Tehnice Periodice şi Supraveghere Parc Naţional de Vehicule din cadrul RAR, în sarcina căruia s-a reţinut comiterea a trei infracţiuni de luare de mită, dintre care una în formă continuată, potrivit unui comunicat al DNA.

Potrivit procurorilor, în cursul lunii decembrie 2019 şi în perioada ianuarie – februarie 2021, Dragoş Mandache ar fi pretins şi primit de la un inspector tehnic de la o staţie autorizată RAR sumele de 12.000 euro şi 10.000 lei pentru a soluţiona într-o manieră favorabilă o sesizare referitoare la încălcarea reglementărilor privind inspecţia tehnică periodică a vehiculelor în staţia unde acesta îşi desfăşura activitatea. De asemenea, banii ar fi fost daţi pentru a-i declara pe inspector şi o altă persoană admişi la programul de reatestare, precum şi pentru a desemna ca inspector la monitorizarea de fond o altă persoană.

Mandache ar mai fi pretins bani pentru a nu sancţiona pentru nefuncţionarea camerelor video staţia unde inspectorul îşi desfăşura activitatea. În cauză, a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului faţă un imobil ce aparţine lui Dragoş Mandache, menţionează DNA. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Iaşi cu propunere de a se menţine măsura asigurătorie dispusă în cauză.

3 thoughts on “Botoșăneanul fost șef la RAR, trimis în judecată de DNA. Ar fi primit mită de zeci de mii de euro

  1. De ar fi numai el…dar toti se ocupa cu treaba asta inclusiv toti injinerii de la RAR. Numirile politice in fruntea RAR trebuie sa aduca bani la partid. Stie tot judetul cum se ia ITP-ul la Rar…in functie de cat de obosita e masina. Cu cat e mai obosita pretul creste.

  2. Oare pe actualul director pe cand il investigati? Este deja la al 2 lea mandat. 2 vile si a facut pana acum. De unde mama naibii bani de 2 vile in 1-2 ani? Cum poate justifica asa ceva? Spor la investigatii !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *