Doi părinţi din Botoşani au rămas fără cei patru copii în Săptămâna Patimilor. Motivul care a stat la baza deciziei

Doi părinţi din judeţul Botoşani au rămas fără cei patru copii în Săptămâna Patimilor. Este vorba de doi părinţi din localitatea Lunca, care au pierdut, în baza unei decizii a Tribunalului Botoşani, drepturile asupra celor patru copii pe care îi aveau în grijă.

Dumitru Pavăl şi Ionela Andreea Capverde au fost reclamaţi la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului că nu îşi îngrijesc copii cu vârste între doi şi 12 ani. Fetiţele, de doi şi, respectiv, şase ani, aparţin celor doi, iar băieţii vin din relaţia anterioară a femeii.

O anchetă realizată de Serviciul de asistenţă socială din cadrul Primăriei Lunca arată că minorii erau neîngrijiţi, iar cei doi băieţi erau agresaţi verbal şi fizic de tatăl lor vitreg despre care se spune că este alcoolic şi agresiv.

În baza acestei anchete, DGASPC a cerut în instanţă scoaterea copiilor din mediul actual şi transferul acestora în plasament la asistenţi maternali. Instanţa a admis cererea

“Constată suspendat de drept pe durata plasamentului în regim de urgenţă exerciţiul drepturilor părinteşti ale pârâţilor P.D. şi C.I.A. cu privire la copiii C.I.M. , C.E., P.L.D. şi P.D.M. . Pe durata măsurii plasamentului în regim de urgenţă drepturile cu privire la persoana copiilor vor fi exercitate, respectiv îndeplinite de către asistenţii maternali profesionişti iar cele cu privire la bunurile acestor copiii de către directorul executiv al DGASPC Botoşani”, este decizia instanţei din Botoşani.

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com