Povestea „fetiţei zăpezilor” din Botoşani: a venit pe lume cu ajutorul a 4 „îngeri păzitori”. Unul dintre eroi şi-a pierdut viaţa a doua zi, după un ultim sacrificiu

Când va povesti cum a venit pe lume, o fetiţă din Botoşani va avea cea mai fascinantă relatare. S-a născut în aprilie, pe cod roşu de ninsoare, într-un sat îngropat în nămeţi. Mama ei a fost asistată la naştere de două vecine, devenite moaşe de ocazie, îndrumate prin video call de un asistent medical, pentru că ambulanţa nu a putut ajunge la gravidă din cauza zăpezii. Şi copila a mai avut un înger păzitor: a doua zi, mama şi bebeluşul au ajuns la spital pe şoseaua curăţată de un drumar care, după zeci de ore de muncă, a fost găsit mort de epuizare. 

Într-o casă din localitatea Crasnaleuca din Botoşani o femeie a devenit mamă: „Este fetiţă! Bravo, să-i trăiască!”. Zăpezile uriaşe şi viscolul au împiedicat ambulanţa să ajungă la ea. Astfel că, două vecine au devenit moaşe de ocazie. Mihaela e profesoară de 25 de ani şi a trecut prin cel mai greu examen din viaţă. „M-am înzestrat cu tărie şi nu am crezut o secundă că nu o să fie bine”, povesteşte Mihaela Gabriela Epuraş.

Cele două femei au fost îndrumate prin video call de un alt erou. Relu Chiriac este asistentul medical care le-a risipit temerile cu blândeţe şi calm. „Sprijinul doamnei a fost esenţial. Pentru mine, doamna este un erou, eu nu mă simt cu nimic mai presus. Pentru mine, doamna este eroul de acolo”, mărturiseşte Relu Chiriac, asistent medical.

„Domnul asistent mi-a dat toate indicaţiile, ce să fac. Eu am făcut şi, spre fericirea noastră, a venit pe lume sănătoasă. Mămica este sănătoasă la fel”, spune Mihaela Gabriela Epuraş. „Am simţit un sentiment de fericire că am avut posibilitatea să aduc pe lume un copil în condiţii destul de dificile, adică în ceea ce priveşte vremea”, adaugă ea. „Eram cu toţii adunaţi în dispecerat acolo. Când s-a auzit acel ţipăt a fost o bucurie imensă!”, adaugă Relu Chiriac, asistent medical.

Fetiţa de aproape trei kilograme şi mama de 41 de ani au ajuns la spital ziua următoare, imediat ce drumurile s-au eliberat. „În popor se spune că fiecare copil se naşte cu naşul lui. Dacă acest copil a ales să fiu eu naşa lui, cu siguranţă ne vom îndeplinim misiunea până la capăt”, mai spune Mihaela Gabriela Epuraş.

Nu este prima dată când un copil vine pe lume în condiţii extraordinare într-o localitate aflată sub zăpezi. În urmă cu şase ani, la Constanţa, o tânără de 21 de ani a născut un băieţel perfect sănătos într-o şenilată, asistată de paramedici.

Sursa: observatornews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *