VIDEO Femeia din Botoșani, care a ajutat o mămică să nască acasă, este profesoară. „Numai în filme vezi așa ceva”

Foto: Mesagerul de Nord

Femeia din județul Botoșani, care a ajutat o mămică să nască acasă, asistată prin video call, este profesoară. Mihaela Gabriela Iepuraș este femeia cu ajutorul căreia a fost adusă pe lume fetița de 2,8 kg, la Crasnaleuca. Mămica are 41 de ani și a născut al patrulea copil.

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, ambulanța SAJ nu a putut ajunge la gravidă așa că prin intermediul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Coțușca s-a luat legătura cu două femei, care au mai asistat la nașteri.

Una dintre ele a urmat toate indicațiile date de către personalul medical din dispecerat și a ajutat-o pe mamă să născă, potrivit Mesagerul de Nord. Mama și nou-născutul sunt în stare bună. Asistentul medical din comuna alăturată care s-a oferit să o monitorizeze mama și copilul, până la sosirea unui echipaj SAJ, nu a reușit să ajungă la caz, deoarece a rămas înzăpezită.

Mihaela-Gabriela Iepuraș este una dintre cele două moașe „de ocazie”. Este profesoară în sat și o femeie foarte respectată de comunitate.

„Mămica a sunat la 112 și Serviciul de Urgență s-a mobilizat și m-a sunat de la Coțușca să intervin că nu sepoate ajunge. Când am ajuns, ele vorbeau cu medicul de la SMURD care a închis și m-a sunat pe mine pe cameră. Mi-a spus cu lux de amănunte ce am de făcut. Nu vă imaginați ce emoții am avut. NU am mai făcut așa ceva.Am făcut de toate alea, dar asta nu am făcut. Dumnezeu a fost alături de mine și mi-a dat cuget bun să ajung cu bine la final, cu eliberare de placentă și copil sănătos. AM adus foarte multe hăinuțe,pampers. Copilul se prezintă foarte bine. Naștere asistată prin telefon, numai în filme vezi așa ceva” a povestit, pentru Mesagerul de Nord, Mihaela, profesoară în învățământul primar, care este decisă să boteze copilașul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *