VIDEO Sute de litri de lapte vărsați în vamă de fermierii din Botoșani. „Asta am ajuns în România, să ne vărsăm laptele! Pentru că nu mai are preț!”

Sute de litri de lapte au fost vărsați în vama Stânca de fermierii care au participat la protest. Oamenii spun că s-au săturat de umilințe și vor să fie auziți și ajutați. Ei spun că laptele a ajuns să aibă un preț mai mic decât apa, iar subvențiile acordate de stat și Uniunea Europeană sunt foarte mici.

„Asta am ajuns în România, să ne vărsăm laptele! Pentru că nu mai are preț! Nu putem avea condiții discreționare, nu putem avea subvenții discreționare”, spune Ionică Nechifor.

„Laptele a ajuns 1,65 lei, la raft e 10 lei. E normal lucrul acesta?”, spune Iulian Merticaru, un puternic fermier de pe malul Prutului, care lucrează mii de hectare de teren arabil și care deține și o fermă zootehnică.

Fermierii din județul Botoșani au blocat, vineri, Vama Stânca. Utilajele agricole au circulat cu viteză redusă, având ca punct de pornire intersecția DN24C cu DN29E, cu deplasarea pe DN29E. Ulterior, utilajele au oprit la bariera care restricționează accesul spre punctul vamal Stânca – Costești.

Aproximativ 200 de fermieri cu tractoare agricole, remorci, mașini și camioane participă la protestul care s-a desfășurat din orașul Ștefănești și localitățile Manoleasa, Mihălășeni, Murguța. Sunt 120 de tractoare mari și 100 de mașini la protest.

 

 

One thought on “VIDEO Sute de litri de lapte vărsați în vamă de fermierii din Botoșani. „Asta am ajuns în România, să ne vărsăm laptele! Pentru că nu mai are preț!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *