Protest de amploare al fermierilor din Botoșani! „Nu mai dorim experimente pe seama fermierilor”

Un protest de amploare al fermierilor din județul Botoșani va avea loc pe 7 aprilie, între orele 12.00- 15.00, în localitatea Stânca- Costești. La Vama Stânca va avea loc o adunare publică la care vor participa aproximativ 200 de fermieri cu tractoare agricole, remorci, mașini și camioane. Protestul va continua în orașul Ștefănești și localitățile Manoleasa, Mihălășeni, Murguța.

Fermierii se revoltă din cauza problemelor cauzate de autoritatile europene, precum:

  1. Efectele devastatoare asupra fermierilor, sectorului agricol, populației și economiei naționale a României, urmare a deciziilor autorităților europene privind liberalizarea comerțului cu produse agricole și agroalimentare din Ucraina;
  2. Problemele generate de Strategiile de la Ferma la Furculiță, Biodiversitate, Pactul ecologic european, Regulamentul de utilizare sustenabilă a pesticidelor, amânarea legislației privind tehnicile de ameliorare modernă, încadrarea agriculturii alături de marii poluatori industriali, noile prevederi din Politica Agricolă Comună, Planul Național Strategic 2023-2027(Lăsarea terenului pârloagă, cultivarea obligatorie de proteaginoase, eliminarea practicilor tradiționale de cultivare fără a ține cont de specificitățile agroclimatice din fiecare zonă a României), constrângeri și condiții mult mai blânde pentru produsele importate din țări terțe, decât cele produse în Europa, care generează dificultăți și condiționalități pentru fermierii din România.
  3. Încercarea unor măsuri de interzicere a exportului de animale vii , către Orietul Mijlociu(Țările Arabe), care datorită crescătorilor de ovine și caprine din România , Proiectul de Reg. CE. , a fost respins de Parlamentul UE, la limita voturilor !!! NU MAI DORIM EXPERIMENTE pe seama fermierilor ! Comisia Europeană să privească în perspectiva unui comerț profitabil pentru membri UE și nu în defavoarea acestora .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *