Informații de ultimă oră despre drumurile din județul Botoșani. Ce trebuie să știe șoferii

Noi informații despre drumurile din județul Botoșani! Am scăpat de Codul Roșu de ninsori, dar județul nostru este sub Cod Portocaliu, iar drumurile, atât cele naționale, cât și cele județene rămân închise. Această măsură a fost luată încă de miercuri seară, de la ora 21.30, pentru toate categoriile de vehicule. Măsura se aplică și mijloacelor de transport persoane, astfel că plecarea din autogări a autovehiculelor este interzisă pe perioada restricțiilor instituite.

Dacă în județul Iași, pe unele sectoare de drumuri naționale a fost reluată circulația, șoferii din Botoșani încă nu se pot bucura de acest lucru.

Se intervine pentru deblocarea DN 28B, în zona Frumușica, județul Botoșani. Drumurile naționale de pe raza județului rămân închise, pe fondul atenționării Cod Portocaliu de ninsori abundente și viscol”, precizau reprezentanții DRDP Iași.

Intervenții pentru deblocarea DN 24C, extravilan Manoleasa, județul Botoșani, închis temporar circulației alături de celelalte drumuri naționale de pe raza județului:

Meteorologii au actualizat prognoza și au schimbat Codul Roșu cu Cod Portocaliu de ninsori abundente și viscol, pentru județul Botoșani. Potrivit acestora, până astăzi, la ora 22.00, va continua să ningă viscolit și se va depune un nou strat de zăpadă. Vântul va sufla cu viteze de 55 – 65 km/h.

Pentru a preveni situațiile de urgență, ISU Botoșani recomandă respectarea următoarelor măsuri:
– evitați deplasările pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă acest lucru nu este posibil, informați-vă, în prealabil, asupra condițiilor de drum;
– înainte de plecare, asigurați-vă că sistemul de încălzire funcţionează, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculele sunt echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.);
– evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ;
– nu vă adăpostiți și nu treceți prin apropierea copacilor, a stâlpilor, a panourilor publicitare, a construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie;
– parcați autoturismele la distanță sigură față de copaci sau stâlpi de electricitate;

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *