VIDEO Zeci de mașini înzăpezite pe drumul Botoșani- Suceava. Șoferii se tem că mașinile ar putea fi acoperite de zăpadă

Zeci de mașini au rămas înzăpezite, miercuri seară, pe drumul național E58 care face legătura între municipiile Botoșani și Suceava. Din cauza viscolului, zăpada adusă pe carosabil a format blocaje pe mai multe porțiuni de drum, iar mașinile nu au mai putut înainta. Multe dintre ele au rămas blocate de-a curmezișul drumului, ceea ce face ca intervenția utilajelor de deszăpezire să fie imposibilă.

Șoferii se tem că, pe fondul ninsorilor abundente și a viscolului foarte puternic, mașinile ar putea fi acoperite de zăpadă. Ei sună în continuu la 112 și speră la un sprijin din partea autorităților, pentru a-i scoate din zăpadă.

„E groasa! Stam de peste 4 ore… Pana si masina politiei a ramas blocata in coloana. Nu se misca nimic in nici o directie”, susține Eusebiu Cilibiu.

Circulație închisă pe toate drumurile din județ

Urmare a instituirii Codului Roșu de viscol și ninsori abundente, la ora 20.30, prefectul județului, Sorin Cornilă, a convocat, din nou membrii Comitetului Județean pentru Situații Urgență Botoșani într-o ședință extraordinară pentru a lua deciziile care se impun în vederea gestionarii cu operativitate a situaţiilor de urgenţă generate de fenomene meteo extreme.

Pentru evitarea unor evenimente nedorite, s-a decis instituirea de filtre formate din polițiști, jandarmi și polițiști de frontieră la ieșirile din municipiile Botoșani și Dorohoi, orașele Darabani, Flămânzi, Săveni, Bucecea și Ștefănești și restricționarea circulației pentru toate categoriile de autovehicule.

Decizia a fost luată pentru protejarea vieții cetățenilor, care ar putea rămâne blocați pe drum, în propriile autovehicule.

Măsura se aplică și mijloacelor de transport persoane, astfel că plecarea din autogări a autovehiculelor este interzisă pe perioada restricțiilor instituite.

Decizia este valabilă până când condițiile meteo vor permite ridicarea restricțiilor.

Populația județului Botoșani va fi avertizată și prin mesaje RoAlert cu privire la restricțiile de circulație, informează printr-un comunicat Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

FOTO! Filtre formate din polițiști, jandarmi și polițiști de frontieră la ieșirile din municipiile Botoșani și Dorohoi și orașele din județ, după închiderea drumurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *