Un tânăr din Botoșani va sta ani buni după gratii. A ucis cu cruzime un bătrân

Un tânăr de 23 de ani, din judeţul Botoşani, care a ucis cu cruzime un bătrân, pe care l-a lovit cu un lemn în cap, va sta ani buni după gratii. Este vorba de Robert Lazăr, din municipiul Dorohoi, care a fost condamnat, vineri, definitiv, la nu mai puţin de 15 ani şi zece luni de închisoare. Sentința a fost dispusă de Curtea de Apel Suceava, care a menținut verdictul inițial, dat în luna decembrie a anului trecut, de magistrații de la Tribunalul Botoșani.

Robert Lazăr, aflat deja în spatele gratiilor, a fost găsit vinovat de săvârşirea infracţiunilor de  „omor”, „tâlhărie calificată”, „lovire sau alte violenţe” şi „furt calificat”.

Potrivit anchetatorilor, în seara de 11 ianuarie 2021, Robert Lazăr a pătruns, împreună cu un minor în vârstă de 13 ani, în curtea şi locuinţa victimei din municipiul Dorohoi, de unde a sustras câteva rame de geam şi un banc de lucru, a lovit victima cu o bucată de lemn în zona capului, cauzându-i decesul.

Ulterior, botoșăneanul a deposedat de bunuri şi bani, prin violenţă, alte două persoane şi a lovit cu piciorul în zona feţei un alt bărbat, cauzându-i suferinţe fizice.

Solutia pe scurt:

În baza art. 421 alin. 1 lit. b Cod de procedură penală respinge ca nefondat apelul formulat de inculpatul Lazăr Robert împotriva sentinţei penale nr. 233 din 20.12.2022 a Tribunalului Botoşani. În baza art. 422 din Cod procedură penală coroborat cu art. 72 alin. 1 Cod penal deduce, în continuare, durata arestării preventive a inculpatului Lazăr Robert, de la data de 20.12.2022 la zi. În baza art. 275 alin. 2 Cod de procedură penală obligă apelantul la plata sumei de 300 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată astăzi, 31.03.2023, prin punerea la dispoziţia părţilor şi a procurorului prin intermediul grefei instanţei, conform art. 405 alin. 1 Cod procedură penală.

 

Cei trei tineri din Botoșani reținuți pentru agresarea sexuală a unei colege de clasă, puși în libertate. Au voie să revină la școală

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *