Cei trei tineri din Botoșani reținuți pentru agresarea sexuală a unei colege de clasă, puși în libertate. Au voie să revină la școală

Cei trei tineri din Botoșani care au fost reținuți, joi, pentru agresarea sexuală a unei colege de clasă au fost puși în libertate în baza unui mandat emis de Judecătoria Dorohoi. Cei trei, care sunt elevi la Liceul Tehnologic Alexandru Vlahuță Șendriceni, au voie să revină la școală, iar în aceste condiții ar putea pune presiune pe adolescenta de 17 ani care i-a denunțat după ce a fost victima lor.

Judecătoria Dorohoi a respins propunerea de arestare preventivă înaintată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Dorohoi, pe motiv că aceștia nu prezintă pericol social, deși faptele lor sunt de o gravitate foarte mare.

Elevii de la liceul din Șendriceni au fost plasați sub control judiciar.

În ce constau faptele

Elevii Liceului Tehnologic Alexandru Vlahuță din Șendriceni sunt acuzați de agresiune sexuală în formă continuată și amenințare. Aceștia sunt acuzați că în ultima jumătate de an ar fi terorizat o colegă de clasă, o fată de 17 ani, pe care o atingeau în mod constant în zonele intime, indiferent că se aflau la școală, la practică sau în mijloacele de transport înspre și dinspre școală. De asemenea, ei ar fi amenințat-o în repetate rânduri pe colega lor, cu care ar fi mimat actul sexual.

Cei trei tineri au 18 și 19 ani și, cu toate acestea, sunt abia în clasa a XI-a.

De altel, anchetatorii susțin că tinerii erau foarte agresivi în ar fi bătut un alt coleg până l-au determinat pe acesta să abandoneze școala.

Pentru faptele lor, tinerii riscă între trei și zece ani de închisoare.

Solutia pe scurt:

În baza art. 227 alin.1 din Codul de procedură penală, respinge propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Dorohoi în dosarul de urmărire penală nr. 484/P/2023 şi dispune punerea în libertate a inculpaţilor Bîtă Andrei-Constantin, Lebădă Ciprian-Costel-Alexandru şi Lupașcu Eduard-Ioan.

În temeiul art.227 alin.2 raportat la art.202 alin.4 lit.b, art.211 şi la art.202 alin.1 din Codul de procedură penală, instituie faţă de inculpatul Bîtă Andrei-Constantin, cercetat sub aspectul săvârşirii infracțiunii de agresiune sexuală în formă continuată, prev. și ped. de art. 219 alin. 1 și 2 lit. c și f din Codul Penal, cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod Penal ți infracţiunii de amenințare în formă continuată, prev. și ped. de art. 206 alin. 1, cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod Penal, măsura preventivă a controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 zile, şi anume de la data de 31 martie 2023 până la data de 29 mai 2023 inclusiv. În baza art. 215 alin.1 şi 2 din Codul de procedură penală, pe durata controlului judiciar, inculpatul Bîtă Andrei-Constantin va respecta următoarele obligații: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori va fi chemat; b) să informeze de îndată judecătorul de drepturi şi libertăţi sau organul judiciar în faţa căruia se va afla cauza cu privire la eventuala schimbare a locuinței; c) să se prezinte la Poliţia Municipiului Dorohoi – Compartimentul Supravegheri Judiciare, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat; d) să nu depăşească limitele teritoriale ale judeţului Botoşani, decât cu încuviințarea prealabilă a organului judiciar competent; e) să nu se apropie de persoana vătămată J A-S şi să nu comunice cu aceasta direct sau indirect, pe nicio cale, cu excepţia cazurilor când participă la activităţile şcolare.

În temeiul art.227 alin.2 raportat la art.202 alin.4 lit.b, art.211 şi la art.202 alin.1 din Codul de procedură penală, instituie faţă de inculpatul Lebădă Ciprian-Costel-Alexandru, cercetat sub aspectul săvârşirii infracțiunii de agresiune sexuală în formă continuată, prev. și ped. de art. 219 alin. 1 și 2 lit. c și f din Codul Penal, cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod Penal și infracţiunii de amenințare în formă continuată, prev. și ped. de art. 206 alin. 1, cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod Penal, măsura preventivă a controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 zile, şi anume de la data de 31 martie 2023 până la data de 29 mai 2023 inclusiv. În baza art. 215 alin.1 şi 2 din Codul de procedură penală, pe durata controlului judiciar, inculpatul Lebădă Ciprian-Costel-Alexandru va respecta următoarele obligații: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori va fi chemat; b) să informeze de îndată judecătorul de drepturi şi libertăţi sau organul judiciar în faţa căruia se va afla cauza cu privire la eventuala schimbare a locuinței; c) să se prezinte la Poliţia Municipiului Dorohoi – Compartimentul Supravegheri Judiciare, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat; d) să nu depăşească limitele teritoriale ale judeţului Botoşani, decât cu încuviințarea prealabilă a organului judiciar competent; e) să nu se apropie de persoana vătămată J A-S şi să nu comunice cu aceasta direct sau indirect, pe nicio cale, cu excepţia cazurilor când participă la activităţile şcolare.

În temeiul art.227 alin.2 raportat la art.202 alin.4 lit.b, art.211 şi la art.202 alin.1 din Codul de procedură penală, instituie faţă de inculpatul Lupașcu Eduard-Ioan, cercetat sub aspectul săvârşirii infracțiunii de agresiune sexuală în formă continuată, prev. și ped. de art. 219 alin. 1 și 2 lit. c și f din Codul Penal, cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod Penal și infracţiunii de amenin?are în formă continuată, prev. și ped. de art. 206 alin. 1, cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod Penal, măsura preventivă a controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 zile, şi anume de la data de 31 martie 2023 până la data de 29 mai 2023 inclusiv. În baza art. 215 alin.1 şi 2 din Codul de procedură penală, pe durata controlului judiciar, inculpatul Lupașcu Eduard-Ioan va respecta următoarele obligații: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori va fi chemat; b) să informeze de îndată judecătorul de drepturi şi libertăţi sau organul judiciar în faţa căruia se va afla cauza cu privire la eventuala schimbare a locuinței; c) să se prezinte la Poliţia Municipiului Dorohoi – Compartimentul Supravegheri Judiciare, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat; d) să nu depăşească limitele teritoriale ale judeţului Botoşani, decât cu încuviințarea prealabilă a organului judiciar competent; e) să nu se apropie de persoana vătămată J A-S şi să nu comunice cu aceasta direct sau indirect, pe nicio cale, cu excepţia cazurilor când participă la activităţile şcolare.

În temeiul dispozițiilor art. 215 alin. 4 din Codul de procedură penală, desemnează Poliţia Municipiului Dorohoi – Compartimentul Supravegheri Judiciare ca organ de supraveghere a respectării de către inculpaţii Bîtă Andrei-Constantin, Lebădă Ciprian-Costel-Alexandru şi Lupașcu Eduard-Ioan, a obligațiilor care le revin pe durata controlului judiciar. În baza art. 215 alin.3 din Codul de procedură penală, se atrage atenția inculpaţilor Bîtă Andrei-Constantin, Lebădă Ciprian-Costel-Alexandru şi Lupa?cu Eduard-Ioan că, în caz de încălcare cu rea – credință a obligațiilor ce le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura arestării preventive. Onorariul apărătorului din oficiu av. Filip Delia în sumă de 1.020 lei (câte 340 lei pentru fiecare inculpat), va fi avansat din fondurile Ministerului Justiţiei în contul Baroului Botoșani. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu astăzi, 31 martie 2023, ora 14,35.
Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)  11/2023  31.03.2023

 

One thought on “Cei trei tineri din Botoșani reținuți pentru agresarea sexuală a unei colege de clasă, puși în libertate. Au voie să revină la școală

  1. Alo, judecătoria? apărați infractorii? dacă ar fi fost vorba despre fata voastră, ce verdict ați fi dat? mă întreb ce verdict o sa va dea si Dumnezeu…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *