Permis de conducere fals cumpărat cu 80 de euro. Polițiștii botoșăneni nu s-au lăsat păcăliți

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Stânca efectuează cercetări cu privire la un bărbat, depistat la volanul unui ansamblu de vehicule, care a prezentat la control un permis de conducere fals.

În data de 29 martie a.c., în jurul orei 22.50, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Stânca – ITPF Iași, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe  DN29E, pe raza localităţii Stânca, a efectuat semnalele regulamentare de oprire pentru un ansamblu rutier format dintr-un microbuz înmatriculat în R. Moldova  şi o remorcă, tip platformă, înmatriculată în Polonia, condus de un bărbat din R. Moldova, în vârstă de 37 de ani.

Cu ocazia efectuării controlului, conducătorul auto a prezentat un permis de conducere cu însemnele autorităților din R. Moldova, valabil pentru categoriile B,C,D,BE,CE,DE, dar nu și pentru categoria E, necesară conducerii ansamblului rutier respectiv.

„Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, colegii noştri au stabilit că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals. Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat permisul de conducere, în urmă cu trei luni, prin intermediul unei persoane pe care a transportat-o în Germania, plătind suma de 80 de euro. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals, uz de fals şi conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană cu permis de conducere necorespunzător categoriei vehiculului respectiv”, arată Poliția de Frontieră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *