Elevii care fac cinste Botoșaniului! Ei s-au calificat la Olimpiada națională de istorie

Județul Botoșani va fi reprezentat la etapa națională a Olimpiadei de istorie de  6 elevi  calificați. Etapa națională a acestei olimpiade se va desfășura în intervalul 10-14 aprilie 2023, la Râmnicu Vâlcea (Vâlcea.

La clasa a VIII-a, eleva Teioșanu Adriana s-a calificat pe locul din oficiu iar Timofte Andreea Beatrice s-a calificat pe locurile suplimentare. Ambele eleve sunt pregătite de profesor Florea Lucian, de la Școala Gimnazială „Leon Dănăilă” Darabani.

La clasa a IX-a, s-a calificat la faza națională, cu nota 10,  elevul Mandache Rareș Ionuț, de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Botoșani, îndrumat de domnul profesor Ovidiu Iurieț. Menționăm că, Rareș Mandache a obținut anul trecut, premiul I la faza națională a Olimpiadei de Istorie.

La clasa a X-a, s-a calificat Marciuc Octavian, de la Colegiul Național „A T. Laurian” Botoșani, îndrumat de doamna profesoară Onofrei Tana.

Calificații la clasele a XI-a și a XII-a sunt din Dorohoi: Biță Gabriel Ioan este elev în clasa a XI-a la Liceul „Regina Maria” Dorohoi, fiind îndrumat de domnul Șulic Adrian iar Ungureanu Ionuț Alexandru este elev în clasa a XII-a, la Colegiul National ,,Grigore Ghica” Dorohoi, profesorul lui de istorie fiind domnul Grădinariu George-Marian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *