Boala care face ravagii la Botoșani. Mulți o confundă cu o simplă răceală

O boală face ravagii la Botoșani, în această perioadă, deși mulți o confundă cu o simplă răceală. Județul nostru este în topul celor cu un număr mare de cazuri.

Potrivit datelor oficiale, cel mai mare număr de cazuri de tuberculoză au fost diagnosticate în judeţele: Iaşi – 476 cazuri, Dolj – 430 cazuri, Bacău – 327 cazuri şi Botoşani – 327 cazuri.

O persoana cu TBC activ prezintă anumite simptome – tuse, febră, transpirații nocturne, scădere în greutate. Oamenii bolnavi de TBC pot infecta până la 10-15 alte persoane, prin contact apropiat, pe parcursul unui an. Fără un tratament adecvat, până la două treimi din oamenii bolnavi cu TBC pot muri.

Este legată în special de mediul pauper, dar și de vicii. Pe scurt, este mai des întâlnită în comunitățile sărace, cu condiții de trai, igienă, alimentație și educație sanitară precară, dar și la persoanele care consumă frecvent alcool.

Tratamentul pentru tuberculoză durează cel puţin 6 luni, iar în cazurile complicate de tuberculoză multidrog rezistența se poate ajunge şi la 3 ani.

Romania deține un trist record în Uniunea Europeană la numărul cazurilor de tuberculoză. Botoșaniul se numără printre județele cu o incidență crescută în ceea ce privește îmbolnăvirile cu această boală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *