Moș Ghiță, botoșăneanul care, astăzi, împlinește 100 de ani. „A rămas un om puternic, care știe să se bucure de viață”

Moș Ghiță, așa cum îi spun localnicii din comuna Santa Mare, a împlinit, luni, venerabila vârstă de 100 de ani. Botoșăneanul Gheorghe Roșca s-a născut pe 27 martie 1923 și este veteran de război. A îndurat necazuri și suferințe de-a lungul anilor, dar niciodată nu s-a lăsat doborât de ele. Averea sa? Cei patru copii: Ionel, Lica, Mariana și Lucica, astăzi cetățeni de nădejde ai comunităților în care trăiesc.

Moș Ghiță a fost sărbătorit într-un mod special la împlinirea unui veac de existență. Alături de familie și prieteni i-au fost alături și reprezentanții Primăriei comunei Santa Mare.

„Am ascultat povești incredibile din timpul vieții, am primit povețe și ne-am bucurat împreună alături de domnul Roșca Gheorghe, la împlinirea vârstei de 100 de ani. Și-a trăit viața cu demnitate, a fost martor și participant la multe evenimente istorice care i-a schimbat complet modul de viață. Cu toate acestea a rămas un om puternic care știe să se bucure de viață și să se raporteze filozofic la toate vicisitudinile destinului, găsind în ele o mulțime de plusuri și motive de bucurie”, a mărturisit primarul comunei, Cristian Anton.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *