Un botoșănean care se plimba pe stradă cu un câine periculos s-a ales cu amenzi uriașe. Cum a reacționat când l-au oprit jandarmii

masina jandarmi noaptea, stiri, botosaniUn botoșănean care se plimba pe stradă cu un câine periculos s-a ales cu amenzi uriașe. Un echipaj de jandarmerie a atras atenția, joi seară, asupra obligativității portului botniței de către câinii din rasele periculoase, pe drumurile publice, unui bărbat care plimba, pe o stradă din orașul Darabani, un câine de talie malie, respectiv un metis din rasa ciobănesc.

Aflat sub influența băuturilor alcoolice și deranjat de solicitarea îndreptățită a echipajului, bărbatul în vârstă de 39 de ani a devenit brusc recalcitrant și a adresat injurii jandarmilor care au ,,îndrăznit” să îi atragă atenția.

În total, amenda aplicată de jandarmi a fost de 5500 de lei, din care 3000 de lei pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență nr.55/2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi, iar diferența pentru refuzul de legitimare și adresarea de injurii, în conformitate cu Legea nr.61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

„Aducem la cunoștința cetățenilor că accesul câinilor periculoși din rasele American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobănesc Caucazian, Cane Corso și metișii lor, precum și al exemplarelor cu potențial agresiv în localurile publice, în mijloacele de transport în comun, în locurile publice, precum și în părțile comune ale imobilelor este permis numai dacă aceștia poartă botniță și sunt ținuți în lesă, pentru a preveni atacul canin și rănirea persoanelor”, precizează Jandarmeria Botoșani.

O tânără din Botoșani își face propria fabrică de sucuri. Firma acesteia a obținut o finanțare europeană pentru investiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *