Cum sfidează șoferița familiile celor patru muncitori, printre care și un botoșănean, pe care i-a omorât, anul trecut, în timp ce lucrau la canalizare

Foto: Ziarul de Iasi

Șoferița din Iași care în noaptea de 16 spre 17 iunie 2022 a ucis patru muncitori pe șosea, printre care și un botoșănean, după ce s-a urcat băută la volan și a circulat cu 148 km/h în oraș, cere strămutarea procesului, a anunțat avocatul Adrian Cuculis. Femeia de 39 de ani este acuzată de omor calificat, după ce procurorii au schimbat încadrarea juridică din ucidere din culpă, scrie observatornews.ro.

Avocatul precizează, însă, că solicitarea nu va duce la o schimbare a situației șoferiței, care susține în continuare că nu ea a produs accidentul.

„Deși trimisă în judecată pentru 4 crime (omor calificat) plus probleme serioase de alcoolemie, inculpata Ghervase arată aceeași sfidare pentru familiile victimelor prezente în sala de judecată și mai cu seama în momentul prezentării cererii de strămutare a dosarului din Iași către Tribunalul Vaslui”, a anunțat avocatul Adrian Cuculis, potrivit Mediafax.

Termenul de fond este pe 28 martie, iar joi se va pronunță soluția privind strămutarea procesului.

În august, anul trecut, avocatul Cuculis anunța că familiile celor patru victime au pretenţii financiare de peste 10 milioane de euro de la șoferiță, de la firma de asigurări şi de la angajatorul celor patru muncitori care se aflau la serviciu în momentul accidentului.

Șoferița care a comis accidentul, în noaptea de 16 spre 17 iunie 2022, conducea un autoturism Alfa Romeo şi se deplasa dinspre Păcurari către centrul Iaşiului. Ea a pierdut controlul maşinii într-o curbă, a lovit un colţ de clădire, apoi a intrat în plin într-o autoutilitară care era staţionată pe partea dreaptă. Lângă autoutilitară se aflau mai mulţi angajaţi ai societăţii Citadin, din subordinea primăriei, care făceau nişte lucrări. Patru dintre aceştia au murit, iar alţi patru au fost răniţi şi au fost duşi la spital. Un martor la accident a precizat că maşina pe care aceasta o conducea rula cu viteză foarte mare şi că impactul a fost unul deosebit de puternic. Raportul de expertiză a arătat că șoferița circula cu 148 km/h în oraș, în momentul impactului, iar alcoolemia era 1.13 la mie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *