FOTO Polițiștii botoșăneni au protestat la Iași. „A fi polițist nu este chiar așa ușor și când ajungi la finalul carierei să fii dezamăgit de acest sistem nu este chiar plăcut”

Polițiștii botoșăneni au protestat, joi, la Iași pentru drepturile salariale, dar și nemulțumiți de dotările din sistem. Salariile mari promise de-a lungul timpului au rămas doar pe hârtie, iar majoritatea polițiștilor sunt nevoiți să muncească pe bani puțini, cu mult sub nivelul polițiștilor locali de exemplu, în uniforme de proastă calitate, care se rup și după câteva purtări, iar dotările lasă de dorit.

„Ne-am deplasat pentru a protesta, după cum se știe, pentru drepturile salariale ale polițiștilor activi, care au rămas în urmă foarte mult comparativ cu alte categorii sociale și pentru predictibilitatea în carieră, respectiv polițistul care intră în această meserie trebuie să știe de la bun început cam unde va ajunge și ce rezultat va avea viața sa de polițist activ. Ori în prezent știe toată lumea că a fi polițist nu este chiar așa ușor și când ajungi la finalul carierei să fii dezamăgit de acest sistem nu este chiar plăcut”, a declarat Iulian Buciuleac, președintele Biroului Teritorial al SNPPC din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani.

El a declarat că știe deja două cazuri de polițiști, de la secția unde lucrează, veniți în sistem din viața civilă, care se gândesc deja să își dea demisia după ce au văzut în ce condiții trebuie să își facă treaba. O duceau mai bine când nu era polițiști, așa că ar vrea să renunțe la uniformă. Unii polițiști au salarii mai mici decât angajații din construcții.

Uniforme de proastă calitate, bastoane cu electroșocuri defecte

Suntem supărați pe faptul că nu avem ceva sigur în viața asta. Se știe foarte clar că noi plecăm de acasă, știm când plecăm, dar nu știm când ajungem înapoi. Ori așa vrem ca, la cariera noastră, să știm de unde începem cariera, dar și când s-a sfârșit, adică să avem o siguranță a carierei noastre. Pe lângă aceste drepturi salariale, noi solicităm și un ghid al carierei polițistului care să nu poată fi deformat de către șefi sau alți factori de conducere, ca fiecare polițist să își cunoască țelul”, a declarat Buciuleac.

El susține, de asemenea, că „uniforma este de proastă calitate, chiar dacă s-a spus că va fi de o calitate superioară, colegii sunt dezamăgiti de dotările pe care le avem”. Mult lăudatele bastoane cu electroșocuri care au intrat în dotarea poliției au fost defecte încă de la aducerea lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *