Botoșăneanul care și-a pus iubita să se prostitueze, apoi i-a bătut un client, a fost arestat preventiv

Botoșăneanul care și-a pus iubita să se prostitueze, apoi i-a șantajat și bătut un client, a fost arestat preventiv. Tiberiu Stănescu a fost arestat pentru 30 de zile, fiind cercetat pentru proxenetism și lovire sau alte violențe. Decizia luată de Judecătoria Botoșani nu este însă definitivă.

Un tânăr de 31 de ani, din municipiul Botoșani, și-a pus iubita, o fată de 25 de ani, să se prostitueze, apoi, împreună îi șantajau pe clienți. În locuința celor doi polițiștii au găsit un adevărat arsenal de arme. Anchetatorii au ridicat, în urma unor percheziții, un briceag, o pereche de cătușe, tuburi cu gaz, bile, dar și un pistol.

Reamintim că polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani au emis, luni, 20 martie, ordonanță de reținere, pentru 24 de ore, pe numele a celor două persoane, din municipiul Botoșani, cercetate sub aspectul comiterii infracțiunilor de șantaj, proxenetism și lovire sau alte violențe, a declarat Delia Neniscu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean.

Din cercetări, a reieșit faptul că din luna noiembrie 2022 și până în prezent, un tânăr, de 31 de ani, ar fi înlesnit practicarea prostituției de către concubina sa, de 25 de ani și ar fi beneficiat de foloase materiale de pe urma acestei activități.

De asemenea, cei doi, ar fi șantajat și agresat un bărbat, de 48 de ani, în momentul în care au existat neînțelegeri între aceștia, privind serviciile pe care le oferea femeia.

La data de 20 martie a.c., polițiștii au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară la locuința persoanelor bănuite de comiterea faptelor, prilej cu care au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe bunuri care interesează cauza, printre care bani, o armă și o substanță vegetală, susceptibilă a fi marijuana”, a precizat Nenișcu.

Cei doi au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Botoșani, dar fata a scăpat de arest.

Solutia pe scurt: În temeiul art. 226 alin. (1) Cod procedură penală, admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani în dosar nr. 939/P/2023. Respinge, ca nefondată, cererea formulată de către inculpat, personal şi prin apărător din oficiu, de luare a măsurii preventive a controlului judiciar. În temeiul art. 226 alin. (2) Cod procedură penală raportat la 223 alin. (2) Cod procedură penală şi la art. 202 alin. (1) – (4) lit. e) Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile, de la data de 21.03.2023 la 19.04.2023, inclusiv, a inculpatului STĂNESCU TIBERIU DAN, cercetat pentru săvârşirea infrac?iunilor de „proxentism”, prev. de art. 213 alin. (1) din Codul Penal ?i „lovire sau alte violen?e”, faptă prev. de art. 193 alin. (2) din Codul penal, cu aplic. art. 38 alin. (1) din Codul penal. În temeiul art. 230 Cod procedură penală, dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului STĂNESCU TIBERIU DAN. În temeiul art. 275 alin. (3) Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia.

FOTO Un tânăr din Botoșani și-a pus iubita să se prostitueze, apoi împreună șantajau clienții. Incredibil ce au găsit polițiștii în locuința lor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *